Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας και η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή τους, "αποχαιρετούν με μεγάλη θλίψη τον σύντροφο Γιώργο Φιλιππίδη, που έφυγε χτες από τη ζωή, πλήρης ημερών και ο οποίος για περισσότερες από έξι δεκαετίες, στάθηκε όρθιος υπηρετώντας τους σκοπούς και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Ο σύντροφος Γιώργος Φιλιππίδης γεννήθηκε το 1926 στη Λάρισα. Στην κατοχή οργανώθηκε στα Αετόπουλα στον Άγιο Κωνσταντίνο στη Λάρισα και μετά την ίδρυση της ΕΠΟΝ εντάχθηκε στην οργάνωσή της και αναδείχθηκε μέλος του Συμβουλίου Πόλης της Λάρισας. Στην περίοδο του εμφυλίου βρέθηκε στην Αθήνα.

Όταν γύρισε στη Λάρισα, με την ίδρυση της ΕΔΑ εντάχθηκε στην οργάνωσή της και έγινε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας. Το 1959 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος, συνελήφθη και εξορίστηκε στον Άη Στράτη. Εκεί οργανώνεται στο ΚΚΕ. Με την επιστροφή του στη Λάρισα το 1961 συνεχίζει τη δράση του μέσα από την ΕΔΑ.

Με τη δικτατορία το 1967, συλλαμβάνεται ξανά και εξορίζεται στα Γιούρα, από κει στο Λακκί και μετά στο Παρθένι της Λέρου από όπου απολύεται το 1971.

Στο Λακκί της Λέρου υπογράφει μαζί με εκατοντάδες άλλους κομμουνιστές πολιτικούς κρατούμενους τη διακήρυξη στήριξης των αποφάσεων της 12ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ του 1968.

Μετά τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ είναι από τους πρώτους κομμουνιστές που συμβάλει στην ανασυγκρότηση της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ στη Λάρισα, χρεώνεται στο Γραφείο της Επιτροπής Πόλης και αναλαμβάνει Γραμματέας της Αχτίδας των Συνοικιών της πόλης. Τα επόμενα χρόνια αναλαμβάνει χρεώσεις στη Νομαρχιακή Επιτροπή, ενώ ακόμα υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος της Διοίκησης και Πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

Ο σύντροφος Γιώργος Φιλιππίδης την περίοδο των αντεπαναστατικών ανατροπών και της κρίσης στο ΚΚΕ το 1989 - 1991, υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος από τις επιθέσεις του οπορτουνισμού και του ταξικού αντίπαλου.

Στο 14ο και 15ο Συνέδριο του Κόμματος εκλέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ).

Το παράδειγμά του, η πολύχρονη και πολυκύμαντη αγωνιστική ζωή του, μένουν ως μια μεγάλη παρακαταθήκη για άντληση πείρας, δύναμης και αισιοδοξίας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στα παιδιά του Άρη και Δημήτρη και τους οικείους του. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος να παραστούν στην τελετή αποχαιρετισμού τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 11:00 π.μ. στο Χατζηγιάννειο".