Το Θεσσαλικό Θέατρο είναι ανάμεσα στα τέσσερα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της χώρας, που είναι υποψήφια για το βραβείο της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου, στην κατηγορία «Καλύτερη παράσταση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου» με την παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής 2023, “Οι Γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, μάγισσες και μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας” σε δραματουργία και σκηνοθεσία Κωσταντίνου Ντέλλα.

Υποψήφια επίσης είναι η συμπαραγωγή του Θεσσαλικού Θεάτρου με το Δη.Πε.Θε. Καλαμάτας, το Δη.Πε.Θε. Σερρών, το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, το Εθνικό και το Κρατικό Θέατρο Βουντή της Αργυρώς Μαργαρίτη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη.

Αυτές οι υποψηφιότητες είναι μια υπογράμμιση του κρίσιμου ρόλου των Περιφερειακών Θεάτρων, αλλά και μια αναγνώριση για το σημαντικό καλλιτεχνικό έργο που παράγεται στο Θεσσαλικό Θέατρο.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. – Υποψηφιότητες

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων – 801,5m του Χάρη Πεχλιβανίδη, σκην. Χάρης Πεχλιβανίδης, Καμπέρειο Θέατρο.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας – Βουντή της Αργυρώς Μαργαρίτη, σκην. Γιάννης Μαργαρίτης, Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας, Συμπαραγωγή με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Σερρών, Θεσσαλικό, ΚΘΒΕ και Εθνικό Θέατρο.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας – Θεσσαλικό Θέατρο, Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, μάγισσες και μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας, σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία Κωσταντίνος Ντέλλας.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης – Μαλλιά κουβάρια του Νικολάου Λάσκαρη, σκην. Τάσος Πυργιέρης, Θερινό Θέατρο Λαμίας.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 στις 12.00μμ, στο Ωδείο Αθηνών (αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής»).