Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ ετοίμασε το νέο Ημερολόγιο για το 2023, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων παρουσίας του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και του νομού Λάρισας. Πρόκειται για την 9η συνολικά έκδοση του ΠΟΚΕΛ, στην οποία μέσα από τους 12 μήνες του χρόνου καταγράφεται η ποικιλομορφία των δράσεων, η ενεργητικότητα του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια και οι συνεργασίες του με πολλούς Φορείς κι Οργανισμούς.

Πολλές και διαφορετικές δράσεις όπως, Εκθέσεις ζωγραφικής και κοσμήματος, Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας κι Εβδομάδες Αστρονομίας, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, Παρουσιάσεις βιβλίων, παραμυθιών, μυθιστορημάτων και ποιητικών συλλογών, Φιλοσοφικές καλοκαιρινές βραδιές, Συνέδρια, σεμινάρια, ομιλίες κι εκδόσεις, Καλοκαιρινές και χειμερινές εκδρομές και ταξίδια στο εξωτερικό με ευρωπαϊκά προγράμματα, το Ετήσιο λογοτεχνικό περιοδικό «ΛεξΩτεχνίες» και προσφορά βιβλίων σε σχολικές βιβλιοθήκες.

Τη ζωγραφιά του εξωφύλλου επιμελήθηκε ο εικαστικός Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas) κι έχει τίτλο «Το σύνολο ενός άτιτλου», ανθρώπινα χέρια σε μια συλλογική οντότητα, κάτω από ένα κοινό όραμα και με αναφορά στο γίγνεσθαι. Τα μέλη του ΔΣ και της ΕΕ του ΠΟΚΕΛ, στα 35 χρόνια του, ευχαριστούν όλους τους συνεργάτες, τους φίλους και τα μέλη και προχωρούν, σύμφωνα με το καταστατικό του, με εκτίμηση κι αγάπη, με σχεδιασμό και προοπτική, για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό.