Ψήφισμα για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη ψήφισε κατά πλειοψηφία προχθές στη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων, ύστερα από σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Νεολαίας κ. Στάθης Λαγός.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Ως δημοτικό συμβούλιο νεολαίας εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ στις 5/12 στη Θεσσαλονίκη. Εκφράζουμε επίσης την αμέριστη συμπαράσταση μας στην οικογένεια του για τον άδικο χαμό του παιδιού τους και περιμένουμε να χυθεί άπλετο φως από την ελληνική δικαιοσύνη και να αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει.

Με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό, την δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από έναν κρατικό λειτουργό, ως δημοτικό συμβούλιο νεολαίας θεωρούμε αναγκαίο να τονίσουμε το πόσο σημαντικό είναι να παρθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες από την πολιτεία ως προς:

-Ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν στον πυρήνα τους τα συσσωρευμένα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Σε ένα κράτος δικαίου η «αναγκαία» χρήση βίας από την αστυνομία δεν πρέπει να γίνεται «υπέρμετρη». Στόχος της αστυνόμευσης είναι η ασφάλεια και όχι η καταστολή

-Ολοκληρωμένο σχέδιο για την ουσιαστική ένταξη των κοινοτήτων Ρομά. Δεν είναι λύση να αντιμετωπίζονται «de facto» ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας από την ίδια την πολιτεία με αποτέλεσμα την «γκετοποίηση» των κοινοτήτων τους. Τέτοιες διακρίσεις «οπλίζουν» το χέρι αυτόκλητων δικαστών. Ένστολων ή μη.»χέρι αυτόκλητων δικαστών. Ένστολων ή μη."