Σε ανακοίνωσή του το Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας αναφέρει τα εξής: 

Το κοινωφελές Ίδρυμα με την επωνυμία ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ που αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου ως φορέας συγχώνευσης των κληροδοτημάτων ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΛΑΠΠΑ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΤΖΗΖΩΓΙΔΟΥ – ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ και ως αυτοτελές Ίδρυμα, διοικείται από Λαρισαίους πολίτες, εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι και είναι υπόλογοι, ατομικά και συλλογικά για την διασφάλιση των περιουσιακών δικαιωμάτων του Ιδρύματος έναντι φορέων, των ηλικιωμένων αλλά και των Λαρισαίων που χρόνια εμπιστεύονται το Ίδρυμα.
Τελευταία βούληση της δωρήτριας Χαρίκλειας Τράντου- Χριστοδούλου ήταν η δωρεά και του ακινήτου στην οδό Τζαβέλα 52 στο Γηροκομείο. Είμαστε νομικά και ηθικά υποχρεωμένοι να εκπληρώσουμε την επιθυμία της με σκοπό την επωφελέστερη για το Ίδρυμα αξιοποίηση της περιουσίας, τη χρήση της οποίας είχαμε στερηθεί από τρίτα πρόσωπα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο οφείλει να εισπράττει τους πόρους του Ιδρύματος από τις κληρονομιές και τις δωρεές και να αξιοποιεί τα ακίνητα των δωρητών και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αφήνει ανεκμετάλλευτη τη περιουσία τους που την διαθέτουν για την ευζωία των ηλικιωμένων και την εκπλήρωση των καταστατικών του σκοπών, όντας υπόλογο σε δημόσιες αρχές και υπηρεσίες πρόνοιας. Ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο με τις οικονομικές δυσκολίες του φορέα αυτό γίνεται απολύτως επιτακτικό.
Και τούτο θα συνεχίσει να πράττει με αίσθημα ευθύνης έναντι των ιδρυτών, ευεργετών και δωρητών, αλλά και έναντι των Λαρισαίων, αναδεικνύοντας τον ευεργετικό και ευαγή του σκοπό λειτουργίας.