Το Δημαρχείο του Δήμου Τεμπών στο Μακρυχώρι επισκέφθηκαν την Τρίτη το πρωί μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων από την Ουγγαρία και την Σερβία, τα οποία συμμετέχουν στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Κοιλάδα των Τεμπών», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Τεμπών - ΔΟΠΑΠΕΠ και της Κοινότητας Μακρυχωρίου.

Στο δημαρχείο την αντιπροσωπεία των χορευτικών υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Γιώργος Μανώλης, ο Aντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Βλάχος, η Πρόεδρος του Μακρυχωρίου κα Άννα Καραπάνου - Μαγαλιού, όπου πραγματοποιήθηκε και η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης αναφέρει: «Καλωσορίζουμε όλους τους χορευτές, μουσικούς και συνοδούς των χορευτικών συγκροτημάτων Ουγγαρίας και Σερβίας και τους ευχαριστούμε που δέχθηκαν την πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου για να συμμετέχουν στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Κοιλάδα των Τεμπών». Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε ενεργά εκδηλώσεις που προβάλλουν την περιοχή μας διεθνώς. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα, ενώνει λαούς, ενώνει κοινωνίες, καθώς επίσης δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τα ήθη, τα έθιμα τις παραδόσεις περιοχών άλλων κρατών. Να συγχαρώ για ακόμη μια φορά το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου και την δραστήρια Πρόεδρο, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Όπως επίσης και τους εθελοντές που εργάστηκαν αυτές τις ημέρες ως αφανείς ήρωες πίσω από τη σκηνή. Τα συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους χορευτές που συμμετείχαν και την ψυχή όλων αυτών, τον χοροδιδάσκαλο Βαγγέλη Μάγειρα" και ο Δήμαρχος τελειώνοντας τονίζει "Ο Δήμος μας διαθέτει πλούσια πολιτιστική, ιστορική, μυθολογική, αρχαιολογική και θρησκευτική κληρονομιά που αξίζει να τη γνωρίσουν οι φιλοξενούμενοι, ώστε και να γίνουν πρεσβευτές στις χώρες τους».