Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου οι Μαθητές των Ειδικοτήτων της Γ΄ Τάξης του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, όπου περιηγήθηκαν στους εξαιρετικά προσεγμένους χώρους, παρατηρώντας το μόνιμα εκτεθειμένο πλούσιο υλικό, αλλά και την έκθεση με τίτλο «Γλυκυτάτη μου Λάρισα (Larissa mea dulcissima)», τη μοναδική συλλογή του Λαρισαίου λογίου κ. Νικόλαου Αθ. Παπαθεοδώρου, ιατρού – ιστοριοδίφη, που αποτελείται από εκατοντάδες εκθέματα, τα περισσότερα των οποίων έχουν σχέση με τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Πρόκειται για μια συλλογή, που περιλαμβάνει χαρακτικά, βιβλία, χειρόγραφα, χάρτες, επιστολικά δελτάρια (κάρτες), παλιές φωτογραφίες, εφημερίδες, περιοδικά, παλαίτυπα, αρχειακό υλικό, περιηγητικές εκδόσεις, έργα λογίων του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, κειμήλια οικογενειών της πόλης, εικόνες και διάφορα εκκλησιαστικά είδη.

Μεταξύ αυτών, διακρίνονται σπάνιες εκδόσεις και δυσεύρετα έγγραφα, που ο κ. Παπαθεοδώρου συνέλεξε με προσωπική προσπάθεια, επιμονή και σύστημα, προκειμένου, μέσω αυτών, να αναδειχθεί μέρος της πλούσιας ιστορίας και λαογραφίας του τόπου. Τα αντικείμενα αυτά καλύπτουν μια μακρά περίοδο τετρακοσίων και πλέον ετών, από τον 16ο (1523) μέχρι και τον 20ο αιώνα.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους τόσο στον κ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου για τον πολυετή κόπο που κατέβαλε και αφειδώς προσέφερε στο ευρύ κοινό της πόλεως, όσο και στον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, την Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης κα Άννυ Ψάρα και την Διευθύντρια της Πινακοθήκης κα Ιωάννα Δεληγιάννη για την εξαιρετική οργάνωση της Έκθεσης.