Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων.

Πρώτα, υπάρχουν αυτοί που γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και έχουν ήδη… προετοιμάσει την έκπληξη (υπερπαραγωγή) που θα κάνουν στο ταίρι τους, εν όψει της ημέρας.

Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει ανθρώπους που γελάνε με όλο αυτό το εμπορικό πανηγύρι και δηλώνουν χαρακτηριστικά πως «δεν συμμετέχουν σε θεματικές ημέρες». (σ.σ Άραγε την Τσικνοπέμπτη να τρώνε κρέας;)

Σε κάθε περίπτωση, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, σε όποια κατηγορία από τις παραπάνω δυο κι αν ανήκεις, πρέπει να αναγνωρίσεις ότι μια αφορμή για λίγα… λόγια αγάπης και ένα δωράκι στον/στην σύντροφό σου ποτέ δεν βλάπτει. Ακόμα κι αν δεν το κάνεις στις 14 Φεβρουαρίου. Πάρε το δώρο στις 13 ή στις 15 Φεβρουαρίου αν δεν θέλεις να νιώσεις θύμα του καπιταλισμού.

Μιλάμε λοιπόν για την ημέρα του έρωτα. Και μια μέρα που είναι αφιερωμένη στον έρωτα συνήθως θα έπρεπε να περιλαμβάνει ΠΟΛΥ σεξ.

Ισχύει όμως αυτό; Αυτό είναι ένα ερώτημα, στο οποίο δεν μπορεί να υπάρξει καθολική απάντηση. Ωστόσο, μπορούμε να παραθέσουμε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε λίγα χρόνια πριν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αμερικανική μάρκα προφυλακτικών, η οποία έθεσε το ερώτημα σε 3.000 άντρες και γυναίκες ηλικίας 18-34 το 68% αυτών κρίνουν τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως εκείνη που τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν πιο πολύ σεξ από οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου.

Σε αντίστοιχο γκάλοπ για την πρώτη νύχτα του γάμου, το ποσοστό των ανθρώπων που ισχυρίστηκε ότι… έβαλε φωτιά στα σεντόνια ανέρχεται στο 37%.

Κι αν πέσει καθημερινή;

Βέβαια, αυτό ισχύει για τους Αμερικάνους. Η αντίστοιχη βρετανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2018, έδειξε ότι το 43% των ζευγαριών που συμμετείχε, απάντησε πως… δεν προβλεπόταν σεξ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο λόγος; Ότι η γιορτή έπεφτε μεσοβδόμαδα και… πού όρεξη για αεροπλανικά, όταν πρέπει να ξυπνήσεις αχάραγα την επόμενη μέρα για να πας στη δουλειά.