Κάθε άλλο παρά ενωμένη και ομονοούσα εμφανίστηκε η δημοτική ομάδα του πρώην δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου που συνεδρίασε το μεσημέρι του Σαββάτου, παρουσία του ιδίου, για να προετοιμάσει την διαδοχή του.

Στην όλη διαδικασία έχουν εισχωρήσει οι ετερόκλητες επιθυμίες των βουλευτικών γραφείων και η κατάσταση φάνηκε να βρίσκεται εκτός ελέγχου, με τον πρώην δήμαρχο να μην μπορεί να επιβάλει την Κυριακή (αύριο) ως ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, καθώς ο ίδιος έχει κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις και δεν μπορεί να παραστεί την προσεχή εβδομάδα.

Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας, με απόφαση της πλειοψηφούσας συμβούλου Νικολέττας Μπρουζούκη που εκτελεί προσωρινά και χρέη δημάρχου, μετατέθηκε τελικά για την προσεχή Τρίτη, χωρίς να είναι βέβαιο ότι τελικά η εκλογή θα πραγματοποιηθεί την ημέρα εκείνη.

Οι διαφωνίες εμφανίστηκαν γρήγορα στο τραπέζι, με τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Λάππα να αποσύρει το ενδιαφέρον του, ενώ οι Χρήστος Αναστασίου, Γιώργος Παναγιώτου και Απόστολος Παππάς επέμειναν σε μια λύση μεταβατικού δημάρχου μέχρι να εκλεγεί ο νέος.

Ποιος θα είναι ο νέος, κανείς δεν γνωρίζει. Από τους συμβούλους του Παπαστεργίου μόνο ο Νίκος Σακκάς κατέθεσε υποψηφιότητα, κερδίζοντας και την στήριξη του Φόρη Ρόμπου ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του. Η κίνηση Ρόμπου εξόργισε τον πρώην πρόεδρο του συμβουλίου Γιώργο Παναγιώτου ο οποίος κατηγόρησε τον Ρόμπο ως «λαγό του Σακκά». Μέχρι την Τρίτη πάντως θα εμφανιστούν και άλλες υποψηφιότητες.

Παρά τα αρχικά χαμόγελα και την συγκίνηση όλων, ο Παπαστεργίου αναγκάστηκε να χτυπήσει κάποιες φορές το χέρι του στο έδρανο για τονίσει την επιθυμία του για ενωτική διαδικασία, αλλά εις μάτην.

Δρυός πεσούσης πας ανήρ (και γυνή) ξυλεύονται …

Κ.Τ. trikalaenimerosi.gr