H επικεφαλής του συνδυασμού "Ενωμένοι Θεσσαλοί" κ. Ελευθερία Τζανακούλη ενόψει του β' γύρου των εκλογών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε δήλωσή της αναφέρει ότι "θα περιμένουμε από αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να ταυτιστούν με την αναγκαιότητα υλοποίησης των έργων (Αχελώος, Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλίας, Τεχνολογικό Κέντρο) να τα ενσωματώσουν άμεσα στις προγραμματικές δηλώσεις τους, ώστε να μπορέσει ο κόσμος που μας τίμησε να κρίνει ο ίδιος καλύτερα με ποιον από τους δύο θα θελήσει να συμπορευτεί στις κάλπες".

Αναλυτικά η δήλωσή της: 

"Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε την Κυριακή στις 15 Οκτωβρίου οι πολίτες της Θεσσαλίας θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές που θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα βγει ο τόπος μας από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αλλά και την ταχύτητα με την οποία θα επισπευσθούν τα μεγάλα έργα.

Για εμάς πέραν των απαραίτητων αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων που είναι άμεσης προτεραιότητας, έχει μεγάλη σημασία να επανεξεταστεί το θέμα της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία καθώς και των συνοδών του έργων. Εξίσου σημαντικά όμως, όπως έχουμε τονίσει και έχουμε θέσει πρώτα στην ατζέντα μας, είναι και η δημιουργία τόσο του πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στην περιοχή μας αλλά και του κέντρου Τεχνολογίας.

Δυστυχώς όσον αφορά στο Ογκολογικό κέντρο η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε να το ξεκινήσει παρόλο που είχαν παραχωρηθεί οι απαραίτητες εκτάσεις από το Δήμο Λαρισαίων για αυτή την υπόθεση.

Έχοντας ζυγίσει και μελετήσει προσεκτικά τις προγραμματικές προτάσεις και των δύο ανθυποψηφίων μας και θέλοντας να είμαστε σαφείς προς τις προθέσεις μας θα περιμένουμε από αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να ταυτιστούν με την αναγκαιότητα υλοποίησης των ανωτέρω έργων (Αχελώος, Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλίας, Τεχνολογικό Κέντρο) να τα ενσωματώσουν άμεσα στις προγραμματικές δηλώσεις τους, ώστε να μπορέσει ο κόσμος που μας τίμησε να κρίνει ο ίδιος καλύτερα με ποιον από τους δύο θα θελήσει να συμπορευτεί στις κάλπες.

Εμείς από τα βάθη της καρδιάς μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε ξανά τους 36000 σχεδόν συνανθρώπους μας που μας τίμησαν και μας έστειλαν στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θα είμαστε η δυνατή φωνή τους, η φωνή που θα συνεχίσει να κρίνει τα κακώς κείμενα και να προτείνει λύσεις όπου θεωρούμε πως αυτό επιβάλλεται για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των Θεσσαλών."