Σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου για την πορεία ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Καρδίτσας.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, οι Γενικοί Γραμματείς Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στρατάκο και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος. Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να  συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, αντιπεριφερειάρχες, οι νεοκλεγέντες δήμαρχοι της Θεσσαλίας, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, και εκπρόσωποι της ΕΘΕΑΣ και συνεταιριστικών Οργανώσεων.

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί το σύνολο των θεμάτων που αφορούν το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Μετά τη σύσκεψη η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ θα έχει σειρά συσκέψεων με φορείς της περιοχής και θα πραγματοποιήσει επισκέψεις έως και την Κυριακή σε περιοχές, επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα και συνεταιρισμούς που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Την Πέμπτη το απόγευμα (4.00 μμ), στην Καρδίτσα, το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υπουργούς  Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό Υποδομών  Νίκο Ταχιάο, τον ΓΓ Ευρωπαϊκών Πόρων και Υποδομών Δημ. Παπαγιαννίδη και τον ΓΓ Αστικού Περιβάλλοντος Θύμιο Μπακογιάννη,  θα έχει σύσκεψη με τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ της Θεσσαλίας.

Την Πέμπτη το απόγευμα, επίσης, οι υφυπουργοί του ΥπΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης και Σταύρος Κελέτσης και ο ΓΓ Γιώργος Στρατάκος θα έχουν συνάντηση με παραγωγούς ζαχαρότευτλων.

Την Παρασκευή (10.00 π.μ.) ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης και ο ΓΓ Γιώργος Στρατάκος, θα έχουν συσκέψεις με Μελισσοκόμους, και στις (11.00 π.μ) με πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους. Στις (12.00) θα έχουν σύσκεψη με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτροφικών Φορέων. Το απόγευμα (16.30) θα επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΕΝΙΠΕΑ στα Φάρσαλα και στη συνέχεια στις 18.00 θα επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΘΕΣΤΟ στη Λάρισα. Στις 20.00 θα συναντηθεί με την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας στην Ελασσόνα.

Την Παρασκευή το πρωί, επίσης, κλιμάκιο του ΥπΑΑΤ αποτελούμενο από τον υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο θα επισκεφθούν τα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα. Ο Διονύσης Σταμενίτης και οι ΓΓ Δημ. Παπαγιαννίδης και Κώστας Μπαγινέτας θα επισκεφθούν την Αγιά. Το απόγευμα οι υφυπουργοί Διονύσης Σταμενίτης, Σταύρος Κελέτσης και ο ΓΓ Γιώργος Στρατάκος θα επισκεφθούν το Cotton Farsala.

Το Σάββατο το πρωί, στις 11.00,  ο Υπουργός  θα έχει συνάντηση με τη Διεπαγγελματική Βάμβακος στο Δημαρχείο της Καρδίτσας και στις 12.30, στο Επιμελητήριο Καρδίτσας, θα έχει ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης θα έχουν σύσκεψη με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της χώρας, εν όψει της ψήφισης της διάταξης για ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας.

Παράλληλα, το Σάββατο ο υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης και οι ΓΓ Γιώργος Στρατάκος, Κώστας Μπαγινέτας και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος  θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στα παρακάρλια χωριά και συνάντηση με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου .

Την Κυριακή κλιμάκια του ΥπΑΑΤ αποτελούμενα από τους υφυπουργούς Διονύση Σταμενίτη, Σταύρο Κελέτση και τους ΓΓ Γιώργο Στρατάκο, Κώστα Μπαγινέτα και Δημήτρη Παπαγιαννίδης θα επισκεφθούν τα Θερμοκήπια Κακαράτζα στην Καρδίτσα, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τρικάλων, την Αργιθέα Καρδίτσας, την Φαρκαδώνα και το Κεραμίδι, το Αγναντερό Καρδίτσας και τα Καλύβια το Γλύνος Τρικάλων, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αργυροπουλίου και Πλατανούλιας Τυρνάβου,  καθώς και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στη Φαλάνη, στη Γιάννουλη και στην Τερψιθέα. Τέλος  θα γίνει συνάντηση και με τη ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων.