Σε ανακοίνωση η Δημοτική παράταξη «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης»  του Δήμου Τεμπών, δηλώνει:

"Εκφράζουμε την απογοήτευση και τον προβληματισμό μας για την διαφαινόμενη ολοκληρωτική καταστροφή των αμυγδαλοπαραγωγών του Δ.Τεμπών.

Οι παραγωγοί μας βρίσκονται πλέον σε απόγνωση δεδομένου ότι είναι διαδοχικές χρονιές(6η) που παρουσιάζεται παγετός τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σ´ ενα χρονικό σημείο όπου σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί οι καλλιεργητικές φροντίδες εχουν δαπανηθεί τα αυξημένα λόγω ενεργειακής κρίσης και διαρκών ανατιμήσεων έξοδα αλλά δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά δεν θα υπάρξει εισόδημα.

Με δεδομένα λοιπόν την καταστροφή και το μηδενικό εισόδημα οι παραγωγοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους προκειμένου να  επιβιώσουν στην Δημοτική Αρχή, τα αρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση.

Όλοι οι παραπάνω θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δώσουν πειστικές απαντήσεις ,να σταματήσουν τις δικαιολογίες και να χαράξουν ένα χρονοδιάγραμμα δράσεων και αποφάσεων ,ώστε να ξαναζωντανέψουν την ελπίδα αυτών των ανθρώπων.

Κυρίαρχο θέμα στο Δ.Τεμπών θα πρέπει να αποτελέσει το πρόβλημα της μειωμένης παραγωγής αμυγδάλου του ετους 2019 καθώς και με βάσει τα απολογιστικά στοιχεία παραγωγής η μείωση ανέρχεται σε ποσοστό που άγγιξε το 100%.

Η «γενναιοδωρία» της κυβέρνησης εξαντλήθηκε με την είσπραξη του ποσού των 80€/στρέμμα με την διαδικασία Deminimis.

Σύσσωμοι οι αμυγδαλοπαραγωγοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την μη υλοποίηση των κυβερνητικών υποσχέσεων.

Αισθάνονται απομονωμένοι και απογοητευμένοι από την Δημοτική Αρχή που δεν προώθησε με ζήλο το αίτημα επιβίωσης τους.

Ένα άλλο θέμα που ταλανίζει τον αγροτικό κόσμο είναι ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Τόσα χρόνια δεν κατάφεραν η πολιτική ηγεσία και οι διοικήσεις του ΕΛΓΑ  να ολοκληρώσουν την τροποποίηση του κανονισμού με αποτέλεσμα κάθε φορά πού προκύπτει πρόβλημα να ανασύρεται για να ξεχαστεί στη συνέχεια.

Και μιας αναφερόμαστε για τον ΕΛΓΑ:

Αλήθεια που βρίσκονται οι διαδικασίες των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί από τους αμυγδαλοπαραγωγούς του Δ.Τεμπών σχετικά με την αποζημίωση του παγετού για το έτος 2020 ;

Υπάρχει κάποια ενημέρωση;  

Για όλα τα παραπάνω και να απαλύνουμε την απόγνωση των αγροτών πρέπει η Δημοτική Αρχή, οι βουλευτές του Ν.Λάρισας και όλοι οι εμπλεκόμενοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες επίλυσης των προβλημάτων ώστε να μην παραμένουμε για πολλοστή φορά στο «ίδιο έργο θεατές».

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η Δημοτική μας παράταξη θα σταθεί αρωγός των διεκδικήσεων των παραγωγών και της εξεύρεσης λύσης,συνεχίζοντας να στηρίζουμε τους ανθρώπους που επέλεξαν να μένουν και να καλλιεργούν στον τόπο μας."