To Λαογραφικό Μουσείο Γόννων του Δήμου Τεμπών,  επισκέφθηκε στο πλαίσιο περιοδείας της, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να περιηγηθεί στους χώρους του και να θαυμάσει τον πολιτιστικό πλούτο που φιλοξενεί.  

Στεγασμένο σε αναπαλαιωμένη οικεία που χτίστηκε επί Τουρκοκρατίας, το Μουσείο εγκαινιάστηκε το 2000, και περιλαμβάνει πλήθος ευρημάτων από την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο, της ευρύτερης περιοχής των Γόννων, από το 324 π.Χ. μέχρι και σήμερα. Στα 20 χρόνια λειτουργίας του, έχει καταφέρει να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, Μέσα από πολύχρονες και αδιάκοπες προσπάθειες συλλογής και καταγραφής λαογραφικών αντικειμένων μεγάλης αξίας, το Μουσείο σήμερα, διαθέτει πάνω από 6.000 αντικείμενα της καθημερινής ζωής των προγόνων μας, όπως πολλά αρχαία εργαλεία για την παραγωγή λαδιού, ενδύματα, εργαλεία οικιακής χρήσης κ.λπ..

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Γραμματέας της Κ.Ο. συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και  «ψυχή» του Μουσείου, κ. Βασίλη Καραβιδέ, ο οποίος ξενάγησε την Ευαγγελία Λιακούλη στα πλούσια εκθέματα και τις σημαντικές εκθέσεις του Λαογραφικού Μουσείου, συνοδευόμενη από τον  κ Λάμπρο Ζάρρα , ο οποίος διατύπωσε από κοινού με τη δημοτική παράταξή του, την πρόταση  δημιουργίας ¨Μουσείου Ελιάς» στους Γόννους, γεγονός που θα δημιουργούσε ένα μοναδικό πόλο έλξης,  πολιτιστικού τουρισμού στην περιοχή   

Στη συνέχεια, ο κ. Καραβιδές ενημέρωσε την Γραμματέα της Κ.Ο. ότι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το μουσείο είναι η παντελής έλλειψη χρηματοδότησης, η οποία έχει οδηγήσει σε σοβαρά οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα. ενώ η πρόταση για τη δημιουργία Μουσείου 'Ελιάς’, θα συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση της απήχησης και επισκεψιμότητας του Μουσείου

Μετά το πέρας της ξενάγησης, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Το Λαογραφικό Μουσείο των Γόννων αποτελεί σημείο αναφοράς για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της τοπικής ιστορίας των Γόννων και του Δήμου Τεμπών.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μου, είχα την ευκαιρία να θαυμάσω από κοντά τα χιλιάδες κειμήλια που φυλάσσονται στον μοναδικό αυτό χώρο, τα οποία, μετουσιώνοντας τον καθημερινό μόχθο και το μεράκι των προγόνων μας σε ανεπανάληπτα έργα τέχνης, είναι η παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γενιές. Μετά από άοκνους κόπους δεκαετιών, η ψυχή του μουσείου, ο Προέδρος κ. Καραβιδές, με την εθελοντική προσφορά των κατοίκων, κατάφερε να χαρίσει ένα ανεκτίμητο λαογραφικό στολίδι, όχι μόνο στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, αλλά σε όλη την Ελλάδα. 

Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένη από τον πλούτο των εκθεμάτων που διατρέχουν μεγάλο μέρος της ιστορίας μας και φτάνουν μέχρι το σήμερα, συνδυάζοντας μοναδικά τις εικόνες του παρελθόντος με τη σύγχρονη παράδοση.

Προσωπικά, δεσμεύομαι να στηρίξω με κάθε τρόπο τις προσπάθειες για την ανεύρεση πηγών χρηματοδότησης, ώστε το Λαογραφικό Μουσείο των Γόννων να διατηρηθεί ακμαίο και ζωντανό. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και υποδέχομαι με ενθουσιασμό την πρόταση για τη δημιουργία Μουσείου Ελιάς, καθώς τα εκθέματα είναι μοναδικά και η προοπτική ενός τέτοιου μουσείου πολύ σημαντική. Θα αγωνιστώ μαζί τους ».