Πάνω από 25 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στη σύμβαση 717 του 2014 για την τηλεδιοίκηση - σηματοδότηση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα, η οποία ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί, καλεί το ελληνικό γραφείο της ευρωπαϊκής εισαγγελίας προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Λίγες ημέρες μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών δύο πρώην υπουργών Μεταφορών –των κ.κ. Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Αχ. Καραμανλή- η εισαγγελία καλεί τα μη πολιτικά πρόσωπα σε ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί, για το αδίκημα της απάτης, καθώς φέρονται ότι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο και το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εν λόγω σύμβαση βρέθηκε στο προσκήνιο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς (η ευρωπαϊκή εισαγγελία είχε ξεκινήσει έρευνα πριν από αυτό), καθώς αν είχε εκσυγχρονιστεί το δίκτυο βάση των έργων που προβλέπονται σε αυτή, η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

reader.gr