Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι τα αντίθετα έλκονται – καθώς ένα στα πέντε ζευγάρια παραδέχονται ότι δεν έχουν τίποτα κοινό.

Μελέτη σε 2.000 ζευγάρια διαπίστωσε ότι το 24% έχει εντελώς διαφορετικά χόμπι από το άλλο τους μισό. Και ένας στους έξι (14%) δηλώνει ότι το μουσικό του γούστο δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από αυτό του συντρόφου του. Παράλληλα, ένα επιπλέον 51% παραδέχεται η διαφορετική, από τη δική τους, εμφάνιση ήταν αυτό που πυροδότησε αμέσως την έλξη για το μετέπειτα ταίρι τους. Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην έλξη ενός ζευγαριού αρχικά ήταν η εμφάνιση, η αίσθηση του στυλ και η προφορά/χροιά της φωνής.

Οι σχέσεις λειτουργούν, λένε όσοι βρίσκονται σε αυτές

Από όλους όσους ερωτήθηκαν, το 51% λέει ότι αυτές οι σχέσεις με τις αντιθέσεις λειτουργούν πραγματικά.

Τα στοιχεία διαπίστωσαν, επίσης, ότι τα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να έχουν ίδιες προτιμήσεις στο φαγητό ή τον τόπο διακοπών τους, παρά σε θέματα, όπως το γούστο ταινιών ή η δουλειά τους. Ωστόσο, το 11% παραδέχεται ότι εξ αιτίας αυτών των αντιθέσεων δυσκολεύεται να προγραμματίσει πράγματα που θα κάνει με τον σύντροφό του. Την ίδια ώρα, το 34% έχει καυγαδίσει με το ταίρι του πριν από μία απόφαση.

Από την άλλη, το ένα τέταρτο (24%) πιστεύει ότι τα ζευγάρια που έχουν αντίθετα ενδιαφέροντα είναι πιο πιθανό να παραμείνουν μαζί, από εκείνα που δεν έχουν. Το 73% πιστεύει ότι η ύπαρξη διαφορετικών ενδιαφερόντων μπορεί να οδηγήσει σε πιο ενδιαφέρουσες και εμπλουτισμένες συζητήσεις σε μια σχέση, ενώ περισσότερο από το ένα πέμπτο (22%) των ερωτηθέντων παραδέχονται ότι έχουν κάνει συνειδητή προσπάθεια να αλλάξουν τα ενδιαφέροντά τους, ώστε να ταιριάζουν με τον σύντροφό τους.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης τα πιο «αντίθετα» ζευγάρια διασημοτήτων – με τον Michael Duglas και την Catherine Zeta-Jones να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση. Η σύμπραξη του δισεκατομμυριούχου Elon Musk με την art-pop star Grimes κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη λίστα, ακολουθούμενη από την περιπέτεια του Bill Murray με τη μουσικό Kelis, σύμφωνα με τα στοιχεία της OnePoll.

Η μελέτη έγινε κατ’ εντολή του Sky Atlantic στη Βρετανία, για να τη νέα σειρά του “The Lovers” (Οι εραστές).

Ο εκπρόσωπος της Sky Atlantic δήλωσε: «Το ολοκαίνουργιο δράμα μας The Lovers είναι η απροσδόκητη ιστορία αγάπης δύο ανθρώπων που φαίνονται εντελώς διαφορετικοί και λάθος ο ένας για τον άλλον, αλλά μπορεί τελικά είναι σωστοί. Έτσι αναρωτηθήκαμε αν το να ερωτευόμαστε ανθρώπους που μοιάζουν με εμάς είναι βαρετό ή όχι – τελικά, οι άνθρωποι έλκονται περισσότερο από το άγνωστο και το μυστηριώδες; Στη σειρά, φαίνεται ότι η αγάπη δεν έχει όρια, γεγονός που μας οδήγησε να αναρωτηθούμε αν τα αντίθετα πραγματικά έλκονται και ποιοι παράγοντες κάνουν δύο ανθρώπους συμβατούς. Τα ευρήματα δείχνουν ότι, μάλλον, ορισμένα πράγματα είναι πολύ πιο ψηλά στην ιεραρχία από άλλα».

marieclaire.gr