Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ με ψήφισμα που εξέδωσε εκφράζει την έντονη αντίθεσή της, στο νόμο που καταργεί τα ΝΠΔΔ των Δήμων και οδηγεί στην κατάργηση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και στην ενσωμάτωσή του στο Δήμο Λαρισαίων, εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη αλλαγή θα οδηγήσει, αναπόφευκτα, στην υποβάθμισή του.

Στη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του το Δημοτικό Ωδείο ανέδειξε τη μουσική εκπαίδευση και το μουσικό πολιτισμό μέσα σε ένα εμπνευσμένο περιβάλλον, προσφέροντας παράλληλα καλλιτεχνικές παραγωγές εθνικής και παγκόσμιας εμβέλειας. Η διατήρηση του Ωδείου στην παρούσα του μορφή αποτελεί υποχρέωσή μας απέναντι στους συμπολίτες μας, στην πόλη μας, στην πολιτιστική κληρονομιά μας και στις επόμενες γενιές.

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕδιεκδικείενεργάτηνανάκλησητηςαπόφασηςγιατηνκατάργησητουΔημοτικούΩδείουωςΝΠΔΔ.Θα αγωνιστεί, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο, για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης της Λάρισας. Παράλληλα, ζητά να υπάρξει σχετική μέριμνα για τους εργαζόμενους, τους μαθητές και τους γονείς τους.