Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας στο πλαίσιο δράσης των πολιτιστικών διαδρομών διοργάνωσε για τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων τη δεύτερη δωρεάν μονοήμερη εκδρομή στους Δελφούς και στην Αράχοβα, στην οποία συμμετείχαν 350 μέλη.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον χώρο των Δελφών, ο οποίος αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, εξαιτίας της μακράς ιστορίας και της σπουδαιότητας που είχε το μαντείο στους αρχαίους χρόνους.

Αρχικά τα μέλη των ΚΑΠΗ επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο όπου παρουσιάζονται σπουδαία εκθέματα από τις ανασκαφές και τους δόθηκε η ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την ιστορία του τόπου και του μαντείου.

Ο περίπατος στον αρχαιολογικό χώρο ήταν μια μοναδική εμπειρία όπου γνώρισαν από κοντά τα μοναδικά μνημεία των Δελφών αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Επόμενος προορισμός η Αράχοβα, η αρχόντισσα του Παρνασσού, η οποία με τον αναλλοίωτο παραδοσιακό χαρακτήρα της, σε συνδυασμό με την προνομιούχα αμφιθεατρική θέση της εντυπωσίασε τα άτομα της Γ΄ ηλικίας.

Επισημαίνεται η εθελοντική συμμετοχή μελών των ΚΑΠΗ, καθώς και του πρώην Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βούλγαρη Σωτήρη, για την παροχή χρήσιμων πληροφοριών σχετικά με τους ιστορικούς χώρους περιήγησης.

Οι πολιτιστικές διαδρομές σκοπό έχουν την επικοινωνία, την εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση και την αναψυχή των ατόμων της Γ΄ ηλικίας. Επιπροσθέτως στοχεύουν στην ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας του τόπου μας.

Στην εκδρομή τα μέλη των ΚΑΠΗ συνόδευσαν κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλεύτριες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας.