Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης επισκέφθηκε το προσωπικό των Γενικών Αρχείων του Κράτους – παράρτημα Λάρισας και του Αρχειοφυλακείου Αγιάς, όπου και ξεναγήθηκε στη θεματική «η Παιδεία στην Αντίσταση».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκε η συνεισφορά των προτύπων αγωνιστών-δασκάλων, επιστημόνων και καλλιτεχνών, όπου ενεργά, σε χαλεπούς καιρούς, δίδασκαν τη νέα γενιά, συμβάλλοντας στη διάχυση της γνώσης την περίοδο της κατοχής. Μάλιστα, εκφράστηκε η επιθυμία της περαιτέρω συνεργασίας των φορέων, με την ανταλλαγή και αξιοποίηση σχετικού αρχειακού και εκπαιδευτικού υλικού, που θα φωτίσει πτυχές της Εθνικής Αντίστασης και θα αναδείξει τη τοπική ιστορία.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, κ. Κατερίνα Εμμανουήλ, η αντιπρόεδρος κ. Ζωή Δεληζώνα και η γραμματέας, κ. Αποστολία Καρρά.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον ιστορικό, υπεύθυνο του Μουσείου κ. Βαγγέλη Ρεμπάπη.

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης διοργανώνει ομαδικές ξεναγήσεις, για τα σχολεία και τους φορείς, απαραίτητα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2410 280.220 ή στο 2410 000.009. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή: 09:00 - 13:00 και 18:00 - 20:00, Σάββατο: 10:00 - 14:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Διεύθυνση: Ιουστινιανού 42 (προαύλιο 5ου Γυμνασίου/Λυκείου).