Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας αναφέρονται τα εξής: 

"Με μια απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, που έγινε νόμος του κράτους, το Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, αυτή η κοιτίδα πολιτισμού και μουσικής παιδείας, σβήνει από τον πολιτιστικό χάρτη της πόλης μας.

Μετά από 93 χρόνια δημιουργίας και ακτινοβολίας το Ωδείο μας χάνει τη λάμψη του. Δεκάδες καθηγητές χίλιοι και πλέον μαθητές και οι οικογένειές τους, χιλιάδες φιλόμουσοι αισθάνονται απογοητευμένοι και
προδομένοι από την πολιτεία. Το κράτος οφείλει να προσφέρει πολιτισμό. Ο πολιτισμός δεν μπορεί να θεωρείται πολυτέλεια, είναι πραγματική ανάγκη αν θέλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα και την ελπίδα σε έναν καλύτερο κόσμο.

Καταφύγιο καλλιτεχνικών ονείρων υπήρξε για 93 χρόνια το ΔΩΛ δίνοντας τη δυνατότητα στην κοινωνία να συνδέσει πιο στενά τον πολιτισμό με την καθημερινή ζωή. Το έργο του μεγάλο σε όγκο με εξαιρετικά ιδιαίτερο βάθος και ποιότητα. Έχει διανύσει μια πολύχρονη, αξιόλογη και γεμάτη καταξίωση πορεία. Έχει αναδείξει χαρισματικές μουσικές προσωπικότητες που έχουν καταθέσει στην παγκόσμια κοινωνία της μουσικής ένα αποτύπωμα της Λάρισας.

Ορχήστρες, μουσικά σύνολα, χορωδίες, σύγχρονα μουσικά δρώμενα, εντυπωσιακές παραγωγές που καθήλωσαν το κοινό. Σ’ όλη αυτή την πορεία παραμένει στην πόλη μας στενά συνδεδεμένο με την καλλιέργεια του πνεύματος και την καθημερινότητά μας.

Ζούμε σε μια πόλη που εδώ και 93 χρόνια έχει ταυτιστεί με το ΔΩΛ, το οποίο κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας. Είναι μέρος της ψυχής μας.

Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε όλοι οι Λαρισαίοι για έναν πολιτισμό που δεν είναι από ύλη φθαρτή αλλά από ψυχή.

Καλούμε την πολιτεία να σεβαστεί αυτό το πολύτιμο κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας. Τον πολιτισμό τον αφήνουμε και τον ενθαρρύνουμε να λειτουργήσει και να δημιουργήσει. Δεν σβήνουμε και δεν διαλύουμε το παρελθόν, υπονομεύοντας το μέλλον. Το ΔΩΛ πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του."