Αν δεν είχαν γίνει τα αντιπλημμυρικά έργα στον Καραβόπορο, θα είχαμε πολύ μεγαλύτερες ζημιές και σε ανθρώπινες ζωές, δήλωσε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο πρόεδρος των Ελληνικών Γαλακτοκομείων Δημήτρης Σαράντης:

«Ήταν δύσκολη η Πέμπτη και για μας, που έγινε η πλημμύρα, κι αρχίσαμε από την Παρασκευή που υποχώρησαν τα νερά να καθαρίζουμε σιγά σιγά. Η παραγωγή βεβαίως είναι σταματημένη, κι ελπίζουμε την ερχόμενη εβδομάδα να είμαστε έτοιμοι. Οι ελλείψεις στα ράφια των ψυγείων υπάρχουν γιατί δεν γίνεται ο ανεφοδιασμός των σουπερ μάρκετ επειδή δεν μπορούν τα φορτηγά ψυγεία να μετακινηθούν ώστε να μεταφέρουν τα έτοιμα προϊόντα από το εργοστάσιο της Λάρισας. Υπάρχει μια γενική ανωμαλία στο σύστημα logistics στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Κάνουμε υπερπροσπάθεια να καθαρίσουμε εδώ το εργοστάσιο μας, αρκετός μηχανολογικός εξοπλισμός μας δόθηκε από την Περιφέρεια και τον Δήμο Πύλης, αλλά και ναυλώσαμε και γερανούς από ιδιώτες της περιοχής.

Το είδαμε ότι έγιναν πλημμύρες. Παρόλα αυτά πρέπει να αντιστρέψω και το θέμα λέγοντας, αν δεν είχαν γίνει όσα έργα έχουν γίνει ως τώρα, τι θα είχε γίνει σήμερα; Θα ήμασταν εμείς εδώ ζωντανοί;

Εμείς που κάθε μέρα το διασχίζουμε το ποτάμι, είδαμε ότι στον Καραβόπορο τριπλασιάστηκε η κοίτη του Πηνειού, και καθαρίστηκε. Το ίδιο και στον Πορταικό. Αρα, μπορεί κάποιος να πει ότι δεν έγιναν έργα αντιπλημμυρικά; Πιστεύω θα είχαμε νεκρούς στα Τρίκαλα αν δεν είχαν γίνει ήδη αυτά. Χαιρόμασταν όταν έκανε ο Μιχαλάκης αυτά τα έργα, γιατί λέγαμε ότι δεν θα ξαναδούμε πλημμύρα. Αλήθεια χαιρόμασταν, λέγαμε είμαστε εξασφαλισμένοι. Δυστυχώς δεν καλουπώνεις τη φύση, κι έγινε αυτή η ζημιά.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τον πόνο, την απόγνωση, την οργή, από τους ανθρώπους που χάσανε το βιος τους και την περιουσία τους και μένουν βρεγμένοι χωρίς σπίτια. Είναι άλλο όμως το να λέμε δεν έγινε τίποτα, γιατί αν δεν είχε γίνει τίποτα θα είχαμε πολλούς πνιγμένους ανθρώπους. Μπορεί μεν να μην έφτασε η παρέμβαση στον Καραβόπορο, αλλά να μην δημιουργούμε εικόνα που αδικεί και την δουλειά που έγινε. Παλιότερα δεν είχε γίνει κανένα έργο, και απλά λόγω τύχης δεν έγινε τέτοια ζημιά και τέτοια καταστροφή.

Εγώ κατανοώ αυτόν που είναι βρεγμένος και έχασε το σπίτι του. Όχι όμως αυτούς που είναι στεγνοί και κάνουν κριτική.»