Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι εμβολιασμοί για την λοίμωξη covid-19 να γίνονται και από τα φαρμακεία της γειτονιάς, όπως συμβαίνει – χρόνια τώρα – και με τη γρίπη. 

«Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρυσι, αλλά θέλουμε να πάμε πολύ καλύτερα. Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε καμπάνια ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού και μελετάμε να αξιοποιήσουμε όλα τα κανάλια εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών φαρμακείων», δήλωσε ο υπουργός, Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τη με θέμα τον κορωνοϊό, τη γρίπη και τις άλλες λοιμώξεις που «θερίζουν» τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι να μπουν στη «μάχη» των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι καταργούνται τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί στη διάρκεια της πανδημίας.

Αναφορικά με την επιβάρυνση των νοσοκομείων, ο κ. Γεωργιάδης τη χαρακτήρισε αναμενόμενη και σημείωσε ότι το κύμα της έξαρσης θα κορυφωθεί σε 2-3 εβδομάδες. «Ωστόσο θα ανακοινωθούν ειδικά μέτρα τις επόμενες ημέρες για να βελτιωθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία, σε συνέντευξη Τύπου», είπε ο ίδιος.

topontiki.gr