Την προσοχή των πολιτών στη ρίψη στάχτης και υπολειμμάτων καύσης βιομάζας (από σόμπες, τζάκια, κλπ) στους πλαστικούς κάδους απορριμμάτων (πράσινους) ή ανακύκλωσης (μπλε) εφιστά, με ανακοίνωσή της η αρμόδια Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων.

Κατά τους χειμερινούς μήνες, παρατηρείται πιο συχνά το φαινόμενο απόρριψης στάχτης και υπολειμμάτων καύσης που δεν έχουν «κρυώσει» τελείως, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι πλαστικοί κάδοι. Όπως υπογραμμίζεται από την αρμόδια Υπηρεσία, πρόκειται για επικίνδυνη, αλλά και παράνομη ενέργεια, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να εκδηλωθεί φωτιά στον κάδο και να κινδυνέψουν ακόμη οχήματα, οικήματα και χώροι εργασίας.

Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό, οι πολίτες, προκειμένου να πετάξουν στάχτη και υπολείμματα καύσης στους κάδους απορριμμάτων, θα πρέπει να τα τοποθετούν σε κάποιο μεταλλικό δοχείο και, αφού αυτά κρυώσουν τελείως σε μία με δύο ημέρες, να τα καταβρέχουν και στη συνέχεια να τα πετούν στον πράσινο κάδο (οικιακών αποβλήτων), μέσα σε μια κλεισμένη καλά πλαστική σακούλα.

Να σημειωθεί ότι ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, με τις σχετικές οδηγίες, τις παραβάσεις, αλλά και τις ποινές/πρόστιμα που αντιστοιχούν σε αυτές, είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων, στον σύνδεσμο: https://www.larissa-dimos.gr/images/data_new/ANAKYKLVSH/191017_kanonismos_kathariotitas.pdf