Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κιλελέρ στη Νίκαια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο την οποία προκάλεσαν οι τρεις Δήμαρχοι, Θανάσης Νασιακόπουλος του Δήμου Κιλελέρ, Αντώνης Γκουντάρας του Δήμου Αγιάς και Δημήτρης Νασίκας του Δήμου Ρήγα Φεραίου σχετικά με τα θέματα που αφορούν στις πληγείσες περιοχές από τις δύο θεομηνίες του Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση έλαβε μέρος το σύνολο σχεδόν των προέδρων των   πληγέντων  κοινοτήτων, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των παραπάνω δήμων καθώς και αγρότες της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Τριαντόπουλος αρχικά τους ενημέρωσε  για το σχεδιασμό και τις θέσεις του Υπουργείου σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων και το χρονικό διάστημα της καταβολής τους.  Οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση εξέφρασαν τις απόψεις τους  για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που αφορά σε ένα μεγάλο αριθμό αγροτών των οποίων οι καλλιέργειες αλλά και το πάγιο κεφάλαιο(γεωργικά μηχανήματα, λάστιχα άρδευσης κ.λπ.)επλήγησαν από τη θεομηνία. Επ’ αυτού συζητήθηκε  ο τρόπος αποζημίωσης των καλλιεργειών από τον ΕΛ.Γ.Α και του παγίου κεφαλαίου από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συζητήθηκε επίσης εκτενώς  το ζήτημα του αδειάσματος του νερού το οποίο καλύπτει  τα 180.000 πλημμυρισμένα στρέμματα της ευρύτερης περιοχής. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι, με τις δέουσες ενέργειες,  να αδειάσει το νερό  σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα  και  έως ότου τα πλημμυρισμένα κτήματα  γίνουν ξανά καλλιεργήσιμα  να συνεχίσουν να καταβάλλονται  οι αποζημιώσεις για αυτά.

Από την πλευρά  των Δημάρχων και των παραγωγών  συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μία δεκαμελής επιτροπή  η οποία εκτός των άλλων θα έχει την και τη δυνατότητα να προτείνει  τις τιμές  για τις αποζημιώσεις των  καλλιεργειών αλλά και   του παγίου κεφαλαίου  και θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη την άποψη των αγροτών  για το ύψος των αποζημιώσεων  που πρέπει να καταβληθούν.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο Υφυπουργός και οι τρεις Δήμαρχου συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού εν ευθέτω χρόνωέτσι ώστε να υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν στην επούλωση των πληγών των καταστροφικών θεομηνιών.