Ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Λάρισας συνεχίζει τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το σχολείο μας. Ανταποκρινόμενος στην ευθύνη του να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μαθητών μας και να προωθεί βελτιώσεις, ο Σύλλογος μέσω εκπροσώπων του, πραγματοποίησε πολλαπλές ενέργειες με στόχο την αναζήτηση λύσεων κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις. Παράλληλα με την ενεργή συμμετοχή στην πορεία με τους μαθητές, δρομολόγησε συνάντηση του 15μελούς με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο εκπρόσωπο του Δήμου. Επίσης συμμετείχε στη συνάντηση με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Λάρισας, παρουσία μέλους του ΔΣ του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ). Έκανε επίσης γνωστή την άποψη και τα αιτήματά του μέσω συνεντεύξεων στο δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας με την κ. Θεοδώρου Δέσποινα, καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό FORMedia σε εκπομπή της κ. Σπανού Σοφίας.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους στήριξαν τις διεκδικήσεις των παιδιών και του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού και σε όσους παραχώρησαν το χρόνο και τη δυνατότητα για να ακουστεί η φωνή μας και να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

Συγκεκριμένα, τα ζητήματα αιχμής που ανέδειξε ο Σύλλογος Γονέων και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση είναι τα εξής:

  1. Κενά σε Διδακτικές Ώρες: Αντιμετωπίζουμε συνεχώς, ακόμα και σήμερα, κενά σε διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών, που επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης. Συνολικά 7 ωρομίσθιοι καθηγητές μουσικής τοποθετήθηκαν στο σχολείο 14/12/2023. Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν κενά.
  2. Προβλήματα με τη Σίτιση: Καθυστερήσεις και προβλήματα στην έναρξη της σίτισης των μαθητών μας, ενώ η χαμηλή χρηματοδότηση (1,62 ευρώ/μερίδα) δεν εξασφαλίζει ποιοτικό φαγητό. Η σίτιση ξεκίνησε τελικά 14/12/2023.
  3. Κτιριακά Προβλήματα: Τα κτιριακά προβλήματα παραμένουν ανεπίλυτα, ενώ υπάρχει έλλειψη χώρων για τη δημιουργία 4ου τμήματος στην Α' Τάξη Γυμνασίου, προκαλώντας προβλήματα στην κοινότητα. Οι Λυκειακές τάξεις στεγάζονται στα προσωρινά κοντέινερ χρόνια τώρα…
  4. Έλλειψη Πιστοποίησης Μουσικής Παιδείας: Απαιτούμε την πιστοποίηση της μουσικής παιδείας με εξετάσεις, ως δωρεάν υπηρεσία από το δημόσιο σχολείο.
  5. Απουσία Συγγραμμάτων και Ξεκάθαρης Ύλης: Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την απουσία συγγραμμάτων μουσικής και την έλλειψη συγκεκριμένης ύλης εξέτασης σε μουσικά μαθήματα.
  6. Αύξηση χρηματοδότησης: απαιτείται κεντρική διεκδίκηση και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης ειδικά στα Μουσικά σχολεία,καθώς οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω ιδιαιτεροτήτων του σχολείου.

Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη βελτίωση των συνθηκών στο σχολείο μας και την παροχή της καλύτερης δυνατής δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης στα παιδιά μας.

Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς τους εξαίρετους μαθητές μας.

Η ισορροπημένη συμπεριφορά σας, ο σεβασμός και η ευγένεια που επιδείξατε κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και των επαφών με διάφορους αρμόδιους εκπροσώπους, είναι ενδεικτικά του πολιτισμού και της ωριμότητας που σας διακρίνει.

Η ενεργή και ώριμη συνεργασία που διατηρήσατε μαζί μας, αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για το Σύλλογο Γονέων. Η διατήρηση του ύφους και της πειθαρχημένης στάσης σας αντικατοπτρίζει την προσήλωση και τον σεβασμό προς τις υποχρεώσεις σας, τα δικαιώματά σας και τη ζωή γενικότερα.

Σας ευχαριστούμε για την υποδειγματική στάση σας και για τον τρόπο που συνεισφέρετε θετικά στη σχολική μας κοινότητα. Με σας, έχουμε έναν ισχυρό σύμμαχο στον αγώνα μας για βελτίωση και εξέλιξη του Δημόσιου & Δωρεάν Μουσικού Σχολείου Λάρισας.