Μετά την επιτυχή κατάθεση του Τεχνικού Δελτίου Πράξης από την Οικονομική Υπηρεσία του Γ.Ν. Λάρισας προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με απόφασή του, προέβη στην έγκριση της ένταξης της Πράξης «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ», στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021 – 2027».

Συγκεκριμένα η δράση αφορά στη συνέχιση χρηματοδότησης λειτουργίας με τις ίδιες προϋποθέσεις της Πράξης «Ενίσχυση Εξειδικευμένων υπηρεσιών στη ψυχική υγεία» και των υποέργων: 1. «Πρόγραμμα ενίσχυσης εξειδικευμένων υπηρεσιών / Ενίσχυση Κινητών Μονάδων για την παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών» και 2. Υπηρεσίες Ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλείας μέσω της ενίσχυσης τομεοποιημένων μονάδων Ψυχικής Υγείας, μέχρι 22.07.2025.

Στο πλαίσιο αυτό και προς συζήτηση των πεπραγμένων αλλά και των νέων στόχων για τη συνέχιση της επιτυχημένης δράσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας υπό τον Υποδιοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κο Σταύρο Παπαγεωργίου, αρμόδιο για θέματα Ψυχικής Υγείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας. κ. Γρηγόριος Βλαχάκης, η Αν. Προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος και υπεύθυνη της κατάθεσης της πρότασης της Πράξης στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Θεσσαλία», κα Μαρία Δαλάκα, καθώς και εργαζόμενοι στο εν λόγω Πρόγραμμα.

Ο κ. Βλαχάκης δήλωσε:«ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Υποδιοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας για την ένταξη και τον συντονισμό του Έργου. Η Πράξη διακρίνεται σε δύο υποέργα που εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων που συνδέονται με τις πολιτικές που αναπτύσσονται στον Τομέα της Ψυχικής Υγείας και εξασφαλίζουν από κοινού με άλλες παρεμβάσεις τη λειτουργία του δικτύου υπηρεσιών υγείας».