Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας ΔΥΠΑ Λάρισας.

Για το σχολικό έτος 2023-24 στην ΕΠΑ.Σ Λάρισας θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες:

1.Αισθητικής Τέχνης

2.Κομμωτικής Τέχνης

3.Μαγειρικής Τέχνης

4.Τεχνίτης ηλεκτρολογικών εργασιών και ανελκυστήρων

5.Τεχνίτης Μηχανών & Συστημάτων συμβατικού και ηλεκτρικού Αυτοκινήτου

6.Τεχνίτης έξυπνων ηλεκτρονικών συσκευών και εγκαταστάσεων

7.Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Συστημάτων συμβατικού και ηλεκτρικού Αυτοκινήτου

8.Τεχνίτης Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων

9.Υπάλληλος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι 15–29 ετών (γεννήθηκαν τα έτη 1994-2008) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από το σπίτι σας ή από τη σχολή μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο →Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) της ΔΥΠΑ

Η ΔΥΠΑ εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας. Είναι το μοναδικό δυϊκό σύστημα στη χώρα μας το οποίο συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη Σχολή, με το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ το πρωί πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στη Σχολή.

Οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας της ΔΥΠΑ:

∙Πραγματοποιούν πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο με αμοιβή 26,13 ευρώ για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης για 2 έτη (4 εξάμηνα) και ασφάλιση.

∙Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και τους παρέχονται δωρεάν τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα

∙Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό

∙Λαμβάνουν επίδομα στέγασης έως 240 ευρώ μηνιαίως και επίδομα σίτισης 9 ευρώ για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης (με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια)

∙Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές

∙Δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/mathitia?tab=epaghghelmatiki-ekpaidefsi-epas-mathitias-dypa&tab2=&tab3= 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410564667 – 2410564650 – 2410564665 – 2410549316

Διεύθυνση : Ερμογένους 10, Έναντι Αλκαζάρ Λάρισας