Σε ανακοίνωση του συνδυασμού "Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης" του Δήμου Τεμπών, αναφέρονται τα εξής:  

"Η Δημοτική μας παράταξη «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» εκφράζει την αντίθεση της στην μεταφορά της υπηρεσίας άρδευσης από την ΔΕΥΑ ΤΕΜΠΩΝ στο Δήμο Τεμπών και ΔΕΝ ψήφισε την εισήγηση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ(13-3-2023).

Οι λόγοι που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ Μανώλης κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Εμμέσως πλην σαφώς αποδέχεται τον εκτροχιασμό της ΔΕΥΑΤ παραδεχόμενος την μη επίτευξη ισολογισμού εσόδων-εξόδων.

Θυμίζουμε ότι το 2019 κάνοντας «σημαία» τα χρέη της ΔΕΥΑΤ ύψους 1,3 εκ €,αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα, κατάφερε να κερδίσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αλήθεια τι έχει να πει σήμερα στους δημότες για τον τριπλασιασμό των χρεών της Δημοτικής επιχείρησης;

Ποιες ηταν οι ενέργειες του για την αντιμετώπιση των ζημιών της άρδευσης και την βιωσιμότητα της στα 4 χρόνια της θητείας του;

Ποιες οι συνολικές οφειλές της ΔΕΥΑΤ σε ΔΕΗ, Δήμο και προμηθευτές;

Μετακυλίει η όχι την ζημιογόνο δραστηριότητα στο Δήμο Τεμπών με την επαναφορά της άρδευσης;

Πώς σκέπτεται να λειτουργήσει με τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου δεδομένου ότι δέχεται μία ζημία 300.000€ περίπου από την άρδευση, θα εμφανιστεί τα επόμενα χρόνια ζημία 100.000-150000€ από τα τέλη ηλ/σμού από την ΒΙΠΕ λόγω εκχώρησης των στην αρμοδιότητα της ίδιας και έχοντας να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ενέργειας;

Μήπως τελικά δημιουργήσει αρνητικά αποτελέσματα στο Δήμο Τεμπών;

Μήπως με τις ενέργειες του αυτές καταφέρει να εκτροχιάσει και τα ανταποδοτικά του Δήμου;

Γιατί με την απόφαση σας, κκ της Δημοτικής Αρχής, δεσμεύεται την νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023;

Σ' ολα τα παραπάνω ερωτήματα δεν υπήρξαν απαντήσεις.

Η μοναδική δικαιολογία τους ήταν το κόστος ενέργειας και η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Δεν προβήκατε κ. Μανώλη στην στοιχειώδη αυτοκριτική σας.

Στα χρόνια της θητείας σας δεν αξιοποιήσατε το προσωπικό όπως οφείλατε, μετακυλίοντας τις δαπάνες άρδευσης σε ιδιώτες, δεν προκηρύξατε κανένα διαγωνισμό αρδευτικών-υδρευτικών υλικών εμμένοντας στην προσφιλή σας τακτική των απευθείας αναθέσεων, ενώ δεν υλοποιήσατε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ το 2018,για την δημιουργία ενεργειακής κοινότητας με τον όμορο Δ Αγιάς.

Η ισότιμη συμμετοχή μας κι η διαδικασία net-metering,πολύ σύντομα θα εξασφάλιζε τον συμψηφισμό ενέργειας που όντως είναι ο βασικότερος παράγοντας κόστους της ΔΕΥΑΤ.

Θυμίζουμε ακόμη ότι κατά την διάρκεια της θητείας μας ,συμμετείχαμε σε κάθε αρδευτική πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διεκδικήσαμε και πετύχαμε υπογειώσεις αρδευτικών δικτύων σε (Ελάτεια, Ραψάνη, Αιγάνη κ α),ενώ αντίθετα η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του κ. Μανώλη δεν συμμετείχε σε καμία αρδευτική πρόσκληση, στερώντας την δυνατότητα βελτίωσης των αγροτικών υποδομών.

Αν κ. Δήμαρχε και πρόεδρε της ΔΕΥΑΤ κάνατε κάποιες από τις ανωτέρω ενέργειες να είστε σίγουρος ότι δεν θα «βουλιάζατε» την ΔΕΥΑ και δεν θα κινδύνευαν τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου.

Δεσμευόμαστε ως νέα Δημοτική Αρχή να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, επαναφέροντας τον Δ.Τεμπών και την ΔΕΥΑ εκεί που πραγματικά αξίζει να είναι και ονειρεύονται οι δημότες του!!!