Την πρώτη συναυλία του 2024 φιλοξενεί το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης «Θοδωρής Χαρός» (Θεοφράστου 62-64) το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 7:30 το απόγευμα, στο πλαίσιο του κύκλου «Νέοι Σολίστ στην σκηνή του Σ.Ω.Λ.»

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα των J.S.BachW.A.MozartN.PaganiniJ.Brahms για βιολί και πιάνο. Βιολί, Στέλλα Δημοπούλου και  πιάνο  Δημήτρης Δημόπουλος

Η Στέλλα Δημοπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο βιολί σε ηλικία 5 ετών με καθηγήτρια την Στέλλα Τσιαρδάκα και  συνέχισε με τον Δημήτρη Μανδρίνο, με τον οποίον συνεχίζει έως και σήμερα. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, όπου παρακολούθησε μαθήματα βιολιού με την Χριστίνα Τσίγκα. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας (τάξη Δ. Δημόπουλου) και Αντίστιξης (τάξη Γ. Γράμψα) με βαθμό «Άριστα».

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού, μουσικής δωματίου και ορχήστρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους Δημήτρη Χανδράκη, Caroline Strumphler, Arndt Auhagen, Χαρά Σειρά, Ανδρέα Παπανικολάου, Coraline Groen, Valerie Pearson, Philip Bartai. Το 2021 επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στην ορχήστρα νέων YOUNG της Royal Concertgebouworkest υπό την διεύθυνση του Daniel Harding.

Από το 2021 φοιτά στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ

Ο Δημήτρης Δημόπουλος σπούδασε πιάνο με τον Τώνη Σακελλάριο και θεωρητικά με τον Γιάννη Τσανακά στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας απ’ όπου αποφοίτησε με κάθε διάκριση. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Λονδίνο και αργότερα με υποτροφία του ΔΩΛ στη Βουδαπέστη. Παράλληλα με το πιάνο μελέτησε το ρεπερτόριο του φλάουτου, του βιολιού και του βιολοντσέλου.

Διακρίνεται ιδιαίτερα τόσο στα ρεσιτάλ, και τις συναυλίες μουσικής δωματίου όσο και στα κονσέρτα με ορχήστρα, για το ευρύ φάσμα του ρεπερτορίου του, το οποίο καλύπτει περισσότερους από τρεις αιώνες πιανιστικής τέχνης ξεκινώντας από τον G. Frescobaldi και φθάνοντας ως τον T.Murail. Έχει στο ενεργητικό του πολλές πρώτες εκτελέσεις, ενώ πολλά έργα έχουν γραφτεί για τον ίδιο. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική, Γερμανική και Ισπανική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Δίδαξε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και σε πολλές θερινές ακαδημίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.