Την άμεση μέριμνα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και των συναρμόδιων Υπουργείων  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγείσες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Διοίκησης των Θεσσαλικών Συνδέσμων Επιχειρήσεων ΣΒΘΣΕ και ΣΘΕΒ, σε συνάντηση που είχαν  με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο στον Βόλο το Σάββατο, 11/11/2023.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα πολλαπλά προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν άμεσα ή έμμεσα από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias και μεταφέρθηκαν οι έντονοι προβληματισμοί της θεσσαλικής επιχειρηματικότητας για θέματα όπως οι καθυστερήσεις στον μηχανισμό καταβολής αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις, τα μέτρα στήριξης,  η καθυστέρηση στις πληρωμές των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας καθώς και η πρόοδος των τεχνικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην Θεσσαλία.

Στην τοποθέτησή τους, οι βιομηχανικοί σύνδεσμοι επεσήμαναν ότι τα προβλήματα που προκύπτουν ως συνέπεια των καταστροφικών πλημμυρών του Σεπτεμβρίου είναι πολλά και δεν καλύπτονται από τα μέχρι τώρα μέτρα της Κυβέρνησης για τις πληγείσες επιχειρήσεις. Επίσης, δήλωσαν ότι οι βιομηχανικοί σύνδεσμοι της Θεσσαλίας επιφυλάσσονται για περαιτέρω παρεμβάσεις με στόχο την ολοκληρωτική αντιμετώπιση των προβλημάτων των θεσσαλικών επιχειρήσεων.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσε ότι οι  επιχειρήσεις της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί παραμένουν προτεραιότητα για τη Κυβέρνηση, συζήτησε τις προτάσεις και τα μέτρα στήριξης και δεσμεύτηκε για τον προγραμματισμό περαιτέρω συναντήσεων των βιομηχανικών συνδέσμων με τους αρμόδιους Υπουργούς στην Αθήνα, ώστε να καλυφθούν πλήρως τα ζητήματα που αφορούν τις πλημμυροπαθείς επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των δύο Βιομηχανικών Συνδέσμων.