Με την υπουργό Εσωτερικών, κ.Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την επικείμενη ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά και τις εξελίξεις που αφορούν στα ΝΠΔΔ των Δήμων. Ο νέος Δήμαρχος έθεσε το θέμα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, μεταφέροντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων (ΔΩΛ), για συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας του μεγαλύτερου ωδείου της χώρας.

«Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας υπηρετεί την πόλη μας επί σχεδόν έναν αιώνα, τιμώντας την παιδεία, την τέχνη και τον πολιτισμό. Αποτελεί μια ζωντανή “κυψέλη”, καλλιεργώντας αισθητικά και πνευματικά τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους, δημιουργώντας μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες.

Η ζωή της πόλης μας είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το Δημοτικό Ωδείο, η αυτόνομη λειτουργία του οποίου είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση της προσφοράς του. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ομόφωνα αποφάσισε να προτείνει τη διατήρησή του σαν αυτοτελές ΝΠΔΔ, εκφράζοντας την ομοθυμία όλων των συμπολιτών μας.

Hπρόσφατη “εντολή” των συμπολιτών μας στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου μας δεσμεύει, ως νέα Δημοτική Αρχή, να δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεις και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που θα κάνουν τη Λάρισα σπουδαία ξανά. Στο πλαίσιο αυτό, η ενίσχυση και του ΔΩΛ με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του και να προσφέρει στους πολίτες της Λάρισας είναι κομβικής σημασίας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ.Μαμάκος.

Από την πλευρά της, η κ.Κεραμέως υπογράμμισε τη βαρύνουσα σημασία των φορέων Πολιτισμού, όπως είναι η Δημοτική Πινακοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο, αλλά και το ΔΩΛ στις τοπικές κοινωνίες, ενώ διαβεβαίωσε τον νέο Δήμαρχο Λαρισαίων πως τελικός στόχος του Υπουργείου είναι να συνεχίσουν οι φορείς να παρέχουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους προς τους πολίτες της Λάρισας.

Παράλληλα, ο νέος Δήμαρχος Λαρισαίων έθεσε στην υπουργό Εσωτερικών το ζήτημα της άμεσης ενίσχυσης του Δήμου Λαρισαίων με ανθρώπινο δυναμικό, ιδίως σε κομβικές υπηρεσίες, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους, με δεδομένο ότι ο Δήμος παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της καταστροφικής θεομηνίας Daniel που έπληξε τη Λάρισα και τη Θεσσαλία.