Σε απάντηση ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μαμάκου, για τηλεοπτική συνέντευξη του επικεφαλής της Συμπαράταξης, δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, η "Συμπαράταξη Λαρισαίων" σημειώνει τα εξής:

«Ο κ. Μαμάκος, εννιά ημέρες πριν τις εκλογές συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο των fake news, της δημιουργίας εντυπώσεων και της παραπλάνησης των πολιτών.

Αυτό ξέρει, αυτό κάνει, εδώ και μήνες. Μαζί με τα πλημμυρικά νερά του Πηνειού η Λάρισα δέχθηκε και μια πλημμύρα από ψευδείς ειδήσεις, τοξικότητα και διχαστικό λόγο.

Κι ενώ η πόλη αντιμετώπιζε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας της ο κ. Μαμάκος έτρεχε στα δικαστήρια για να περιορίσει την ενημέρωση των πολιτών για τη διαχείριση της κρίσης, μήπως και δεν ωφεληθεί στις εκλογές.

Διοχέτευε ψεύτικες πληροφορίες σε αθηναϊκά έντυπα, διέδιδε φήμες για την ασφάλεια των πολιτών και προσπαθούσε να εργαλειοποιήσει τον πόνο των ανθρώπων για να κερδίσει ψήφους.

Η επιχειρηματολογία του, είναι βασισμένη στο ψέμα και στην συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Αλήθεια, γιατί δεν ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες, για το ποιος έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων;

Ο νόμος είναι σαφής και πρόσφατος. Προς τι η αφωνία, για το ρόλο και την ευθύνη Πολιτείας και άλλων φορέων; Φοβάται μήπως εκθέσει με την κριτική του τους πολιτικούς του φίλους; Τι παλαιοκομματισμός χειρίστου είδους είναι αυτός; Ο ρόλος του δημάρχου είναι να υπηρετεί κομματικές γραμμές ή το συμφέρον της πόλης;

Επιμένει, επίσης να λέει πως η Λάρισα «πλημμύρισε με ήλιο, δυο ημέρες μετά την βροχή», νομίζοντας πως απευθύνεται σε μη νοήμονες και συνεχίζει με ασύστολα ψεύδη, με video που έκοψε και έραψε όπως τον βόλευε για να υποστηρίξει πως ο Δήμος «έσπασε» το φράγμα της Γυρτώνης. Το οποίο κατά τα άλλα στέκει αγέρωχο στη θέση του… Όλα αυτά προκαλούν αγανάκτηση στους πολίτες. Πλέον, μόνο fake news εκστομίζονται από το στόμα του. Είναι ντροπή.

Μπορεί η κοινωνία της Λάρισας, να παρακολουθεί άναυδη την πλημμυρίδα των ψεμάτων που εμπεριέχει ο προεκλογικός του λόγος, αλλά αυτό δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν. Αλλά τόσος είναι. Λίγος για το μέγεθος και τη δυναμική της Λάρισας.

Ο Απόστολος Καλογιάννης, έχει αποδείξει ότι είναι άνθρωπος με σοβαρότητα και αξιοπιστία, διακατέχεται από αισθήματα αλληλεγγύης, οδηγεί τη Λάρισα στον δρόμο της Ανάπτυξης και είναι ο κατάλληλος, μαζί με την ομάδα του, να προκαλέσει στους πολίτες, αίσθημα ασφάλειας, απέναντι στις πολυεπίπεδες κρίσεις που αντιμετωπίζουμε. Αυτόν θα επιλέξουν οι πολίτες του Δήμου για τη θέση του Δημάρχου την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.»