Στην πόλη Avilés της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Οκτωβρίου η εναρκτήρια διακρατική συνάντηση του έργου «In4Green – Greener Industrial Cities» που υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT IV. Το έργο έχει ως στόχο να ενδυναμώσει και να αυξήσει την ικανότητα των συμμετεχόντων πόλεων και των τοπικών τους φορέων από βιομηχανικές περιοχές να ξεπεράσουν εμπόδια προς τη μετάβαση σε πιο πράσινες οικονομίες, παραμένοντας παράλληλα ανταγωνιστικές και χωρίς αποκλεισμούς πόλεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των πόλεων του δικτύου και συγκεκριμένα της Sabadell από την Ισπανία, της Λάρισας από την Ελλάδα, του Famalicão από την Πορτογαλία, της Dąbrowa Górnicza από την Πολωνία, του Salerno από την Ιταλία, της Žďár nad Sázavou από την Τσεχία, του Meath County από την Ιρλανδία, του Soligen από τη Γερμανία και της Bijelo Polje από το Μαυροβούνιο.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης τα μέλη του δικτύου υπό την καθοδήγηση του Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα είχαν τη δυνατότητα, μέσα από εκπαιδευτικά εργαλεία και τεχνικές του προγράμματος URBACT, να συνεργαστούν για τις τοπικές προκλήσεις, τις καλές πρακτικές και τις ανάγκες των πόλεων στην πορεία του σχεδιασμού ενός συνεκτικού συνόλου δράσεων που θα συμβάλουν στην πράσινη μετάβαση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τοπικούς φορείς οι εκπρόσωποι των εταίρων ενημερώθηκαν για την αναπτυξιακή στρατηγική της πόλης Avilés καθώς και για τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για την προώθηση της έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας στη βιομηχανία του χάλυβα και του σιδήρου που αποτελεί το βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της περιοχής ενώ είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επισκέψεις εργασίας σε επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα της πόλης του Avilés.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: euprojects@larissa.gov.gr (Ευαγγελία Γκουντρουμπή).