Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν (GNLC), το Ινστιτούτο Διά Βίου Μάθησης της UNESCO διοργανώνει Παγκόσμιο Φεστιβάλ Διά Βίου Μάθησης από 30 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2023.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα υλοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Παγκόσμια Εκπαίδευση για την Ενεργό Πολιτειότητα και την Ένταξη: Προώθηση ειρηνικών κοινωνιών” την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, ώρες 17:00 - 18:30. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα παραδείγματα δυο Πόλεων που Μαθαίνουν, της Λάρισας και της πόλης Έντμοντον του Καναδά.

Εκ μέρους της Λάρισας θα συμμετέχουν οι:

• Δημήτρης Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Λαρισαίων, παρουσίαση με θέμα: «Προώθηση της ενεργού Πολιτειότητας στο πλαίσιο της Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει»

• Όλγα Τσιούρβα, Περιφερειακή Διευθύντρια Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Θεσσαλίας & Μέλος της συντονιστικής ομάδας της επιτροπής «Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει», παρουσίαση με θέμα: «Πώς οι πολίτες μπορούν να εργαστούν μαζί για να αντιμετωπίσουν μια πρόκληση της πόλης»

• Φωτεινή Μυσιρλή, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, παρουσίαση με θέμα: «Εκπαιδεύοντας τους νέους να γίνουν ενεργοί πολίτες»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο της Λάρισας με θέμα: «Οι πολίτες δημιουργούν το μέλλον μιας πόλης»

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τις πόλεις σε όλο τον κόσμο για να υπερασπιστούν και να προωθήσουν τη Διά Βίου Μάθηση. Το GNLC της UNESCO προσπαθεί πάντα να διευκολύνει την ανάπτυξη πολιτικών και να ενθαρρύνει την καινοτομία στην παροχή εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης για να διασφαλίσει μια χωρίς αποκλεισμούς ποιοτική εκπαίδευση και να προωθήσει ευκαιρίες διά βίου μάθησης για όλους.

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://unesco-org.zoom.us/webinar/register/WN_uKWuRupkSgWJfbR25eF3uQ#/registration