Στο πλαίσιο του έργου της συμβολικής φύτευσης 200 δέντρων, ο Δήμος Τεμπών, συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια που πραγματοποιείται από το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) στη Διεθνή Πρωτοβουλία Φύτευσης Δέντρων "Πρωτοβουλία 75U - 75 Trees UNAI SDG7", η οποία  χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο (Κωδικός έρευνας 17535),   με σκοπό τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου 2023. Η επιτροπή παραλαβής του Δήμου Τεμπών παρέλαβε τα συγκεκριμένα δέντρα και φυτά από το φυτώριο του κ. Αλέξανδρου Ελευθεριάδη.

Τα δέντρα και φυτά που παραλήφθηκαν ήταν βελανιδιές,  πλατάνια,  φλαμουριές, κουτσουπιές, βάγιες-δάφνες,  φυτά σημύδας και φυτά φράξου.
Τα συγκεκριμένα φυτά χρησιμοποιήθηκαν για την αναδάσωση της εισόδου του Πυργετού.
Για την άρδευση των δέντρων, χρησιμοποιήθηκαν λάστιχα, τα οποία ήταν χορηγία του ιατρού-γυναικολόγου κ. Αθανασίου Καργιώτη. 
Ο συγκεκριμένος χώρος πρασίνου εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για περίπατο και αναψυχή. 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης επεσήμανε ότι: 
"Ο Δήμος Τεμπών είναι ένας καταπράσινος Δήμος, ο οποίος περιβάλλεται από τα δύο γνωστότερα και σημαντικότερα βουνά της Ελλάδας, τον Όλυμπο και την Όσσα (γνωστό και ως Κίσσαβος), από δάση πλούσια σε πανίδα και χλωρίδα, καθώς και ιδιαίτερη βιοποικιλότητα. Η προσδοκία μας ως δημοτική Αρχή, είναι για ακόμη περισσότερο πράσινο και χώρους ανάπλασης πρασίνου. Είναι ένα ζητούμενο, για το οποίο εργαζόμαστε συνεχώς. Προχωρήσαμε σε μία σημαντική, καινοτόμα διαδικασία για την άμεση ενίσχυση του πράσινου, η οποία θα  αναδείξει τους χώρους άμεσα. Εκτός από τους χώρους πρασίνου που δημιουργούμε, καθημερινά φροντίζουμε τον ήδη υπάρχοντα φυσικό πλούτο του Δήμου μας.

Επίσης, συντηρούμε καθημερινά τις πλατείες  και τα πάρκα των χωριών μας. Μέλημά μας είναι η συνεχής καλυτέρευση της καθημερινής ζωής των δημοτών μας και η δημιουργία επιπλέον δράσεων που αφορούν και ενισχύουν την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών μας και των κατοίκων μας".