"Κλίμα ανησυχίας επικρατεί στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για τις αυθαίρετες και παράνομες μετακινήσεις από την Οργανική Θέση" σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας "Κων/νος Κούμας".

"Η αυτονόητη επιστροφή εκπαιδευτικών στην οργανική θέση τον Αύγουστο μετά τη διακοπή της απόσπασης αποτελεί ζητούμενο για τη Διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Μάλιστα η Διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Λάρισας και η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λάρισας αρνούνται την επιστροφή εκπαιδευτικού το μήνα Αύγουστο στην Οργανική του Θέση και στη θέση του τοποθετούν υπεράριθμο εκπαιδευτικό.

Η παραπάνω απόφαση αποτελεί καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, αμφισβήτηση της Οργανικής Θέσης των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τη διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λάρισας να σεβαστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να ανακαλέσουν την αυθαίρετη και παράνομη απόφαση μετακίνησης εκπαιδευτικού από την Οργανική του Θέση", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.