"Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της επόμενης μέρας και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα". Αυτό το μήνυμα έστειλε η Μαρία Κωστή, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας, μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Γόννων .

Η Μαρία Κωστή, στάθηκε σε αυτά με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος ο λαός από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών, με βάση την Εαρινή Εκθεση τηςΚομισιόν και τις «συστάσεις» στην επόμενη κυβέρνηση αλλά και τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι, " απέναντι στην καθήλωση των μισθών, τους νέους «κόφτες» στην Υγεία και την παραπέρα εμπορευματοποίησή της, τις περικοπές και την ένταση της φοροληστείας ιδιαίτερα σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, το πογκρόμ πλειστηριασμών και την εκτόξευση της ενεργειακής φτώχειας, μοναδικός αντίπαλος και πραγματική μαχητική αντιπολίτευση μπορεί να είναι μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ."

Η Μαρία Κωστή, υπενθύμισε ακόμα ότι μόνο το ΚΚΕ άσκησε τέτοια αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από τη Βουλή, στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία της ΝΔ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε αντίστοιχα το 70%.

Προσέθεσε ότι, "το ΚΚΕ αποτελεί τον πιο συνεπή αντίπαλο της πολιτικής που ασκείται από κυβερνήσεις και αστικά κόμματα, γιατί στο δίλημμα «`Η τα κέρδη των λίγων ή οι ζωές των πολλών», τάσσεται χωρίς ταλάντευση με τις ζωές των πολλών, με το δίκιο του λαού. Είναι το μόνο κόμμα που συγκρούεται με το σύστημα, με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ."

Η Μαρία Κωστή, αναφέρθηκε και στα λεγόμενα "μικρά κόμματα", τονίζοντας ότι, "εμφανίζονται μια φορά στα τέσσερα χρόνια για να= διεκδικήσουν την ψήφο του λαού, επιδιώκοντας με τον χαρακτηρισμό «μικρά κόμματα» να απορροφήσουν μέρος της δυσαρέσκειας για το αστικό πολιτικό σύστημα και να μπουν στη Βουλή. Και μόλις μπουν, αργά ή γρήγορα, ανάλογα με τις ανάγκες του συστήματος αποδεικνύεται ότι αποτελούσαν «κόμματα μιας χρήσης».

Αξιοποιούνται κατά κανόνα για το ανακάτεμα της τράπουλας και λειτουργούν ως δεξαμενές άντλησηςβουλευτών, για να βγάζουν από τη δύσκολη θέση κυβερνήσεις, στηρίζοντας το έργο τους."

Κλείνοντας επισήμανε ότι, "έχοντας καθαρό ότι η επίθεση του κεφαλαίου θα ενταθεί, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Με ψήφο στο ΚΚΕ μπορεί να μπει τέλος στην καλλιέργεια της ηττοπάθειας, στους εκβιασμούς. Τώρα ΚΚΕ! Με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά, για να γίνουν τα επόμενα βήματα, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα."