Η «καρδιά» του θεσσαλικού καρναβαλιού χτυπά στον Τύρναβο και ήδη εντείνονται οι προετοιμασίες για την τήρηση όλων των εθίμων, με το πιο γνωστό, το Μπουρανί, την Καθαρά Δευτέρα. Παράλληλα αυξημένες είναι και οι κρατήσεις σε όλα τα ξενοδοχεία της Λάρισας, για να απολαύσουν οι επισκέπτες την Αποκριά στην περιοχή.

Η Ανθή Ζορμπά, θα είναι η φετινή βασίλισσα του τυρναβίτικου καρναβαλιού και μιλά στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρο» για τις αποκριάτικές εκδηλώσεις και την παρέλαση.

«Είμαι ενθουσιασμένη, η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Από μικρή έβλεπα τις βασίλισσες και τις θαύμαζα, ήθελα πολύ κι εγώ να γίνω και μου δόθηκε αυτή η τιμή και η ευκαιρία. Νιώθω λίγο δημιουργικό άγχος, αλλά η χαρά και ο ενθουσιασμός τα υπερνικούν όλα.

Από την Παρασκευή, εδώ στον Τύρναβο θα έχουμε την έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων, προετοιμαζόμαστε και θέλουμε να γεμίσουμε την περιοχή με φως και χαρά, χορό. Εδώ θα χτυπήσει φέτος η «καρδιά» του καρναβαλιού.

Το θέμα μου θα η βασίλισσα «μέλισσα», έτσι το φόρεμα μου θα είναι στα χρώματα του κίτρινου. Θέλουμε να περάσουμε τις συμβολισμούς μας μέσα από αυτό, η μέλισσα από αρχαιοτάτων χρόνων είναι το σύμβολο αναπαραγωγής, ζωής, ευημερίας, εργατικότητας.

Να περάσουμε το μήνυμα να προστατεύουμε το περιβάλλον και τους ζωντανούς οργανισμούς και να περιορίσουμε τις κερδοσκοπικές επιλογές που τις απειλούν», όπως ανέφερε.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

ertnews.gr