Κοινό μήνυμα στους πολίτες να στηρίζουν τις καταναλωτικές οργανώσεις γιατί είναι το τελευταίο ανάχωμα απέναντι στην αισχροκέρδεια και την κυβερνητική αδράνεια, απέστειλαν ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης και ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ελλάδας κ. Γιώργος Λεχουρίτης.

Κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΙΝΚΑ ο κ. Κόκκαλης εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας τα εξής: «Ήρθα σήμερα στα γραφεία του ΙΝΚΑ Ελλάδας, στον πρόεδρο κ. Λεχουρίτη και διαπιστώνουμε ότι η αισχροκέρδεια καλά κρατεί. Σήμερα ο καταναλωτής πλήττεται στη διαβίωσή του, στην αξιοπρέπειά του. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, υπουργός της κυβέρνησης Ν.Δ., ο κ. Γεωργιάδης, κάνει λόγο για το τι θα φάει ο κόσμος μετά τις γιορτές. Όλοι μας βλέπουμε την αισχροκέρδεια και την ίδια ώρα δυστυχώς η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τα απαιτούμενα ριζικά μέτρα για την πάταξή της, ενώ αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα. Θέλω επίσης να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα, ότι οι πολίτες οφείλουν να στηρίζουν τις καταναλωτικές οργανώσεις γιατί είναι η μόνη τους ασπίδα απέναντι στη λαίλαπα της ανομίας, της κυβερνητικής αδράνειας και της ακρίβειας».

Από την πλευρά του ο κ. Λεχουρίτης δήλωσε τα εξής: «Καλωσορίζουμε τον τέως πρόεδρο του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας και σημερινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τον φορέα των καταναλωτών να υπάρχει και η συνεχής παρακολούθηση των πεπραγμένων των οργανώσεων καταναλωτών, αλλά και των αγώνων που κάνει το ΙΝΚΑ και προς την κατεύθυνση αυτή θέλουμε όχι μόνον τον τέως πρόεδρο και σημερινό βουλευτή κ. Κόκκαλη, αλλά κάθε άνθρωπο ο οποίος έχει την ευαισθησία απέναντι στο οργανωμένο καταναλωτικό κίνημα.

Η πολιτική της κυβέρνησης και του κ. Γεωργιάδη σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού μας είναι παντελώς αδιάφορη γιατί είναι μία σκέτη κοροϊδία απέναντι στους πολίτες. Αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα. Εμείς θέλουμε πτώση και έλεγχο των τιμών και όχι καλάθια των νοικοκυριών».