Ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, επισκέφτηκε το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισας με σκοπό να ενημερωθεί από τον προϊστάμενο κ. Σπύρο Σπυρόπουλο για την πορεία της έκδοσης και κοινοποίησης των πορισμάτων αναφορικά με τις ζημιές στον Δήμο Τεμπών εντός του 2023. Παγετοί και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν παραγωγές με αποτέλεσμα οι αγρότες και οι οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν εκτεταμένη απώλεια εισοδήματος.

Ο κ. Σπυρόπουλος ενημέρωσε τον κ. Μανώλη πως έχει ξεκινήσει η εγγραφή των πορισμάτων ζημιάς και προς το τέλος του επόμενου μήνα θα αρχίσει κοινοποίηση τους σε όλες σχεδόν τις δημοτικές κοινότητες.

Όσο αφορά τις αυτοψίες στις κατεστραμμένες εκτάσεις, κυρίως με δέντρα, από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, αυτές θα πραγματοποιηθούν αρχές της άνοιξης.

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος, ζήτησε την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της εγγραφής και κοινοποίησης των πορισμάτων στους παραγωγούς, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει ο Οργανισμός σε πληρωμές το συντομότερο δυνατό.

Πρόκειται για ζημιές στο 100% της παραγωγής, με αποτέλεσμα οι αγρότες να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μανώλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ τόσο για την πορεία των πορισμάτων ζημιών του έτους 2023, όσο και για τις αυτοψίες στις κατεστραμμένες εκτάσεις κυρίως με δέντρα, από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο.

Παρά τις αλλεπάλληλες καταστροφές, ο ΕΛΓΑ ανταποκρίνεται σε υψηλό βαθμό στις αυξημένες ανάγκες του πρωτογενούς τομέα.

Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον κ. Σπυρόπουλο, όσο και τους εργαζόμενους, γιατί παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως της έλλειψης προσωπικού, καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια, ώστε η καταβολή των αποζημιώσεων να πραγματοποιούνται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προς όφελος των αγροτών».

Τον δήμαρχο συνόδευαν ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τεμπών Μιχάλης Λίταινας και οι Πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων Καλοχωρίου και Συκουρίου Γιώργος Σαΐτης και Μιχάλης Γκουντής.