Στον ακριτικό νομό του Έβρου θα ταξιδέψει η Χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων «Η Ευεστώ», το Σαββατοκύριακο 16-18 Δεκεμβρίου μετά από πρόσκληση της διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας κ. Μαρίας Δημητριάδη.

Η «Ευεστώ» θα λάβει μέρος στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ορεστιάδας, που διοργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο Ορεστιάδας και η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ) και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 7.30μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου της πόλης. Η χορωδιακή βραδιά εντάσσεται στο πλαίσιο των μεγάλων Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Αγγέλων Φως 2022» του Δήμου Ορεστιάδας και της ΔΗΚΕΠΑΟ.

Το Χορωδιακό Φεστιβάλ Ορεστιάδας έχει σκοπό να καθιερωθεί ως θεσμός στην περιοχή της βόρειας Ελλάδας, με κύριους στόχους την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ευρύτερη ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου καθώς και την καλλιέργεια της μουσικής αντίληψης και παιδείας μέσω της συνεργασίας των χορωδιών.

Η Χορωδία «Ευεστώ» θα παρουσιάσει σε τετράφωνη επεξεργασία a capella και συνοδεία πιάνου ένα ευχάριστο πρόγραμμα με γνωστά έντεχνα τραγούδια καθώς και χριστουγεννιάτικα κάλαντα της περιοχής Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μικράς Ασίας εν όψει των Άγιων Ημερών της Γέννησης του Σωτήρα Χριστού.

Τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης. Την 50μελή αποστολή θα συνοδεύσει ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Λάρισας κ. Κοσμάς Γιαννακόπουλος.