Την ανάγκη στήριξης του συνεταιριστικού κινήματος με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά  εργαλεία τόνισε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παναγιώτης Νταής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου. Ο κ. Νταής τόνισε επίσης ότι ο τρόπος λειτουργίας του,  η προσπάθεια συνεχούς εκσυγχρονισμού, η νέα γραμμή παραγωγής και η  αποτελεσματικότητα του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, δίνει στα μέλη του συνεταιρισμού διέξοδο σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή για τον πρωτογενή τομέα και επανέλαβε πως ένα ισχυρό συνεταιριστικό κίνημα είναι η μόνη διέξοδος για να παραμείνουν βιώσιμες οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις. 

Στη διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο Σωτήρη Ταμπόση και μέλη του Συνεταιρισμού, ο κ. Νταής υποστήριξε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η στήριξη  του συνεταιριστικού κινήματος, με χρηματοδοτικά εργαλεία που να αντιμετωπίζουν και το μεγάλο έλλειμμα ρευστότητας, ιδιαίτερα στο κεφάλαιο κίνησης,  και την παγίδα των υψηλών επιτοκίων,   για το οποία δεν έχει γίνει έως σήμερα τίποτα από την πλευρά της κυβέρνησης.

Εάν υπήρχε σχεδιασμός στην χρηματοδότηση,  θα έδινε μεγάλη διαπραγματευτική δυνατότητα στους συνεταιρισμούς που λόγω αυτής της έλλειψης δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αθέμιτες τακτικές των ΄΄εμπόρων΄΄, οι οποίοι δίνουν κάποιες μικρές προκαταβολές στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου και εξαναγκάζουν μετά τους παραγωγούς να παραδίδουν τα προϊόντα τους με ανοιχτές τιμές και χωρίς καμία δέσμευση πληρωμής,  είπε ο κ. Νταής.

Οι χαμηλές τιμές πώλησης, η τεράστια  αύξηση του  ενεργειακού κόστους, και συνολικά το κόστος παραγωγής  έχουν γονατίσει τους συνεταιρισμούς, χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση.

Η διασύνδεση και η δικτύωση μεταξύ παραγωγών, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, επιμελητηρίων  και Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί τη διέξοδο για τον περιφερειακό σχεδιασμό του πρωτογενούς και αγροτοδιατροφικού τομέα,  που είναι ο βασικός πυλώνας της Τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.