Το Σωτήριο, την κοινότητα η οποία δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε εγκάρδιο κλίμα με κατοίκους του χωριού.

Αρχικά τους ενημέρωσε σχετικά για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών, τη διαδικασία για τις αποζημιώσεις και το χρονικό διάστημα της\ καταβολής τους καθώς και για τις φοροαπαλλαγές.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην απόφαση της ΔΕΥΑΚ για καθολική και οριζόντια απαλλαγή από τα τιμολόγιά της, των κατοίκων των κοινοτήτων Σωτηρίου και Αρμενίου οι οποίοι υπέστησαν μεγάλες ζημιές στις περιουσίες τους εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων.

Οι κάτοικοι του Σωτηρίου εξέφρασαν τις απόψεις τους για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που αφορά σε ένα μεγάλο αριθμό αγροτών των οποίων οι καλλιέργειες αλλά και το πάγιο κεφάλαιο (γεωργικά μηχανήματα, λάστιχα άρδευσης κ.λπ.) επλήγησαν από τη θεομηνία. Επ’ αυτού συζητήθηκε ο τρόπος αποζημίωσης των καλλιεργειών από τον ΕΛ.Γ.Α και του παγίου κεφαλαίου από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα του αδειάσματος του νερού το οποίο καλύπτει τα 180.000 πλημμυρισμένα στρέμματα της ευρύτερης περιοχής. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι στόχος είναι, έως ότου τα πλημμυρισμένα κτήματα γίνουν ξανά καλλιεργήσιμα, να συνεχίσουν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις για αυτά.

Στη συνέχεια ο Θανάσης Νασιακόπουλος επισκέφθηκε το Δίλοφο και επίβλεψε τις εργασίες αποκατάστασης και διάνοιξης των αγροτικών δρόμων της περιοχής έτσι ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση των αγροτών στα κτήματά τους, ιδιαίτερα σε εκείνα όπου υπάρχουν αγροτικά προϊόντα προς συλλογή.

Ενημέρωσε δε τους κατοίκους του χωριού ότι έχει αποσταλεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη υπόμνημα στο οποίο καταγράφονται λεπτομερώς οι άκρως απαραίτητες επιδιορθώσεις και παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν αρχικά στο κατεστραμμένο αγροτικό δίκτυο του Δήμου Κιλελέρ.

Γιατί το ζητούμενο είναι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά να καταφέρνουν πρώτα από όλα οι αγρότες να προσεγγίζουν τα αγροκτήματα τους για να μπορέσουν στη συνέχεια να τα καλλιεργήσουν.