Σε ανακοίνωσή της "Πατριωτικής Ενωσης" αναφέρονται τα εξής: 

"Με χαρά και τιμή ανακοινώνουμε την συνεργασία της αυτοδιοικητικής παράταξης «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ» με την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και την συμμετοχή του Δημήτρη Μητσιούλη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο Δημήτρης Μητσιούλης γεννήθηκε στα Ορφανά Καρδίτσας όπου και πέρασε μέρος των παιδικών του χρόνων. Έπειτα δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στη Λάρισα αλλά και στην Καρδίτσα , με τη γνωστή αλυσίδα υποδημάτων «ΙΛΙΟΝ» και άλλες επιχειρήσεις. Είναι πατέρας τριών παιδιών. Υπήρξε υποψήφιος Νομάρχης Λάρισας, ενώ έχει διατελέσει Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας και είναι επικεφαλής της παράταξης «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ».

Στη δήλωση του ο Δημήτρης Μητσιούλης αναφέρει τα εξής: Αγαπητοί Θεσσαλοί πολίτες και φίλοι Λαρισαίοι είναι Εθνική υποχρέωση να αφυπνιστούμε και να ανασυνταχτούμε, με αίσθημα ευθύνης και εθνικής συνείδησης, αποφασίσαμε ως αυτοδιοικητική παράταξη των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ (η οποία θα συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου) να συμπορευθούμε με την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ με μπροστάρη των τελευταίο εν ζωή Έλληνα ευπατρίδη Πρόδρομο Εμφιετζόγλου.

Σε αυτή την προσπάθεια που έχει συσπειρώσει έως σήμερα εφτά πατριωτικά κινήματα και δεκάδες προσωπικότητες του χώρου, ανταποκριθήκαμε κι εμείς στην συμπόρευση αποδεχόμενοι την τιμητική συμμετοχή μας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο αγώνας ξεκίνησε, με ορθή σκέψη και περισυλλογή ας αφυπνιστούμε όλοι για μια πολύ καλύτερη διαβίωση για τους Έλληνες κι όχι για μια απλή επιβίωση."