Σε συμφωνία προχώρησαν ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός “Φάρμες Λιβαδίου” της επαρχίας Ελασσόνας για την φετινή περίοδο στο αιγοπρόβειο γάλα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Μπάμπης Τσέβος, “κλείσαμε εμπορική συμφωνία για την φετινή περίοδο με τη “Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος Μπίζιος” για τους περίπου 4.000 τόνους γάλακτος που παράγουν τα 55 μέλη μας. Η τιμή είναι 1,52 ευρώ το κιλό για το πρόβειο. Πέρυσι είχαμε συμφωνήσει με άλλη γαλακτοβιομηχανία η οποία μας πλήρωσε 1,65 ευρώ το κιλό και φέτος μας έκανε προσφορά πολύ χαμηλότερη από αυτή που κλείσαμε. Αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε καθώς δεν μπορούσαμε άλλο να περιμένουμε και να δίνουμε το γάλα με ανοικτή τιμή. Δυστυχώς η τιμή που συμφωνήσαμε είναι χαμηλότερη από πέρυσι”.

Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις τάξεις των κτηνοτρόφων που βλέπουν ότι οι γαλακτοβιομηχανίες και οι τυροκόμοι είχαν προαποφασίσει να ρίξουν την τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, την στιγμή που το κόστος παραγωγής για τους κτηνοτρόφους και οι τιμές στα γαλακτοκομικά προϊόντα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας έχει ενημερώσει την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για τα προβλήματα που θα προκύψουν στην κτηνοτροφία από την μείωση της τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα, από την οποία ζητούν άμεσα μέτρα και αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα επίπεδα σε ότι αφορά την παρασκευή της φέτας ΠΟΠ.

ertnews.gr