Κάλαντα και μελωδίες από τη φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών και τραγούδια από χορωδίες Συλλόγων, ομόρφυναν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Τεμπών, που ξεκίνησαν την 1η Δεκεμβρίου και τελείωσαν στις 19 Δεκεμβρίου. Οι τελευταίες φωταγωγήσεις δέντρων πραγματοποιήθηκαν από τις 11 Δεκεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου.

Στις 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Καστρί Λουτρό, όπου αρκετοί κάτοικοι βρέθηκαν εκεί για να χαρούν και να ευχηθούν για αυτές τις Άγιες μέρες.

Στις 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Χειμάδι και την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στα Τέμπη.

Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, παρόλες τις καταστροφές που υπέστησαν εξαιτίας των πλημμυρών. Το γιορτινό κλίμα κάλυψε το παρελθόν και μετέτρεψε την ατμόσφαιρα σε γιορτινή πλημμυρισμένη από ελπίδες και χαρές.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Πουρνάρι. Η πλατεία γέμισε από παιδικά χαμόγελα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε το άναμμα του δέντρου στα ιστορικά Αμπελάκια. Ακόμη και το τσουχτερό κρύο δε πτόησε τους κατοίκους και τους επισκέπτες και όλοι μαζί δημιούργησαν μία ευχάριστη γιορτινή ατμόσφαιρα. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην ορεινή Κρανιά, όπου στη συνέχεια οι κάτοικοι και οι επισκέπτες γλέντησαν στην Ταβέρνα του χωριού με παραδοσιακή μουσική.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Πυργετό, στην Ελάτεια και στην Κουλούρα. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Τεμπών καθώς και τη συμμετοχή της μικτής χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών Πυργετού.

Εορταστικές μελωδίες πλημμύρισαν τις πλατείες των χωριών και οι μικροί φίλοι δέχθηκαν δώρα από τον Άη Βασίλη. Επίσης χάρηκαν και χόρεψαν την Χριστουγεννιάτικη έκδοση (zumba), υπό την καθοδήγηση της κας Νατάσας Αλεξάνδρου (zumba instructor). Ακόμη, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν νόστιμες χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. - Δήμο Τεμπών, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Μορφωτικούς Συλλόγους και Συλλόγους Γυναικών.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Αθανάσιο Βλάχο, Ζήση Γκανάτσιο, Παναγιώτη Γκατζόγια, Κώστα Ζαρδούκα, Χρήστο Κρικώνη, Νίκο Μητσογιάννη, Γιώργο Ντόντο, Βασίλειο Σίμο, τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. κ. Γιώργο Νικολάου, δημοτικούς συμβούλους και προέδρους και συμβούλους των Κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης δήλωσε:

"Εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία. Η γέννηση του Θεανθρώπου ας αποτελέσει το φως και την ελπίδα και την αισιοδοξία στις καρδιές όλων μας. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την τωρινή και να φέρει υγεία, χαρμόσυνα γεγονότα και καλές ειδήσεις σε όλους μας. Θερμές ευχαριστίες στους συμμετέχοντες Μορφωτικούς Συλλόγους και Συλλόγους Γυναικών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις κυρίες του Δήμου Τεμπών, οι οποίες με ξεχωριστό μεράκι και όρεξη δημιούργησαν τις εξαιρετικές λιχουδιές.

Ακόμη, ευχαριστώ την κα Νατάσα Αλεξάνδρου (zumba instructor) για τη συμμετοχή της, καθώς και τη συμμετοχή των μικρών μας φίλων. Επίσης, ευχαριστώ θερμά το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, προσφέροντας νόστιμους λουκουμάδες.

Τέλος, ευχαριστώ τη Φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών που συμμετείχε στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και ομόρφυνε τη γιορτινή ατμόσφαιρα, καθώς και τις μικτές χορωδίες του Συλλόγου Γυναικών Πυργετού και του Μουσικού Συλλόγου περιοχής Συκουρίου και θέλω επίσης, να ευχασιστήσω όλους τους κατοίκους και επισκέπτες για την τιμή που μας έκαναν και με την παρουσία τους λάμπρυναν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας".