Αυτοψία σε περιοχές που επλήγησαν από τον Daniel στο Δέλτα Πηνειού μέχρι και το Στόμιο, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Τομέα Δημήτρη Τσέτσιλα και τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Στρατηγό Ηλία Λεοντάρη καθώς και από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενόψει και της έναρξης των εργασιών αποκατάστασης των ρεμάτων και των αναχωμάτων από την περιφέρεια.

Ειδικότερα ο περιφερειάρχης πραγματοποίησε και νέα αυτοψία στα σημεία του οδικού δικτύου που υπέστησαν ζημιές αλλά και στην κατεστραμμένη γέφυρα στον Παλιόπυργο, η οποία εξυπηρετούσε την οδική σύνδεση μεταξύ των κοινοτήτων.

Ακολούθησαν συσκέψεις σε Κουλούρα και Στόμιο όπου ενημέρωσε αναλυτικά τους τοπικούς φορείς, τους αγρότες άλλα και τους κατοίκους που παρευρέθηκαν αρχικά για το χρονοδιάγραμμα των έργων αποκατάστασης από την Περιφέρεια (μέχρι αρχές Μάρτιου θα έχουν ολοκληρωθεί οι προσωρινές αποκαταστάσεις) όπως επίσης και για την αποπληρωμή ων αποζημιώσεων στο φυτικό κεφάλαιο.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης , το συνολικό κόστος για την προσωρινή αποκατάσταση αγγίζει τα 80 εκατομμύρια ευρώ ενώ η περιφέρεια έχει ζητήσει επιπλέον 533 εκ. ευρώ για έργα μόνιμης αποκατάστασης.

Αναφορικά με το θέμα του καθαρισμού του Πηνειού ώστε να αποτραπεί μελλοντικός κίνδυνος αναμένεται το επόμενο διάστημα όπως είπε ο κύριος Κουρέτας η οριστική απόφαση της κυβέρνησης.

Οι αγρότες έθεσαν μεταξύ άλλων και το ζήτημα της κατασκευής φραγμάτων ενόψει και της νέας αρδευτικής περιόδου εκφράζοντας μάλιστα την ανησυχία τους για τις προωθούμενες αλλαγές στη διαχείριση των υδάτων με την σύσταση του νέου φορέα, στον οποίο , όπως προβλέπεται δεν θα συμμετάσχει η περιφέρεια .Ωστόσο ο κύριος Κουρέτας διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι η περιφέρεια θα είναι στο πλευρό τους.

Παρόντες επίσης ήταν ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τεμπών.