Για τις 8 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η έναρξη για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των μαθημάτων ΓΕΛ και των ειδικών μαθημάτων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για το 2023, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ειδικότερα, για τις επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις μαθημάτων ΓΕΛ, το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

- Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας)

- Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου: Αρχαία Ελληνικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών & Σπουδών Οικονομίας κι Πληροφορικής), Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)

- Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου: Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π.Θετικών Σπουδών & Ο.Π. Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π.Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

- Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π.Θετικών Σπουδών & Ο.Π.Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

Οι εξετάσεις ξεκινούν για όλα τα μαθήματα στις 16.00 μ.μ. και η διάρκειά τους ορίζεται σε τρεις ώρες.

Οι υποψήφιοι των εσπερινών λυκείων, ανεξαρτήτως της κατηγορίας, με την οποία επέλεξαν να εξεταστούν στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων, επάνω στην ίδια ύλη ενώ διεκδικούν τις ίδιες με αυτούς θέσεις.

Για τις επαναληπτικές πανελλαδικών εξετάσεων ειδικών και μουσικών μαθημάτων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

- Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου: Αγγλικά (16.00 μμ)
- Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου: Γαλλικά (12.00 μμ), Αρμονία (16.00 μμ)
- Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου: Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων (16.00μμ)
- Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου: Μουσική αντίληψη και γνώση (16.00μμ)
- Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου: Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία (16.00μμ)
- Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου: Ελεύθερο σχέδιο (13.30μμ)
- Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου: Γραμμικό σχέδιο (13.00μμ)
- Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου: Γερμανικά (16.00μμ)
- Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου: Ιταλικά (12.00 μμ), Ισπανικά: (16.00μμ)

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας, είναι τρεις (3) ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες, του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά. Για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία», η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2 ́ με 6 ́ λεπτά για κάθε υποψήφιο.

Για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2
ωρών.

Για την Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασίας (αγωνίσματα) των υποψηφίων των επαναληπτικών εξετάσεων για τα ΤΕΦΑΑ, η διεξαγωγή θα γίνει μεταξύ 13 και 20 Σεπτεμβρίου 2023.