Νέες εκλογές προκηρύχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για ανάδειξη Συμβουλίου Διοίκησης. Η πρόσκληση είναι διπλή για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τα εσωτερικά μέλη του συμβουλίου και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις θέσεις των εξωτερικών μελών.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 3 Μαίου και η θητεία όσων εκλεγούν θα λήγει στις 31 Αυγούστου του 2026.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί 18 άγονες συνεδριάσεις των έξι εσωτερικών μελών μετά τις αρχαιρεσίες της 25ης Οκτωβρίου 2022, η διαδικασία κηρύχθηκε άγονη και προκηρύχθηκαν νεες εκλογές με τον ίδιο νόμο, αλλά από τη στιγμή που γίνονται από την αρχή, μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στις υποψηφιότητες για τα εσωτερικά η τα εξωτερικά μέλη.

Η εκλογική διαδικασία θα διενεργηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» και η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 09:00 έως τις 17:00. Εάν για οποιονδήποτε λόγο η εκλογική διαδικασία αποβεί άγονη, επαναλαμβάνεται μετά από επτά ημέρες, δηλαδή στις 11 Μαΐου.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση εσωτερικού μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης καλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση prytanis@uth.gr Η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης πραγματοποιείται αποκλειστικά από την ιδρυματική θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του υποψηφίου και πρέπει να φέρει την ψηφιακή υπογραφή του.

Κάθε αίτημα υποψηφιότητας πρωτοκολλείται και ο υποψήφιος ενημερώνεται ηλεκτρονικά για τον αριθμό πρωτοκόλλου που λαμβάνει το αίτημά του. Η αίτηση υποψηφιότητας συνοδεύεται από αντίγραφο ταυτότητας, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν συντρέχει κώλυμα εκλογιμότητας, σύντομο βιογραφικό.

Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις δύο το μεσημέρι. Οι υποψήφιοι μπορούν να παραιτηθούν από την υποψηφιότητά τους με γραπτή δήλωσή τους προς την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, η οποία υποβάλλεται ηλεκτρονικά το αργότερο δέκα ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας, δηλαδή το αργότερο έως το Σάββατο 22 Απριλίου.

ertnews.gr