Η οργάνωση συντονισμένων και πολύμορφων κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη, αποφασίστηκε στη μαζική σύσκεψη που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας, το μεσημέρι της Κυριακής, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 11 Ομοσπονδιών και περίπου 50 Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, από διάφορους νομούς όλης της χώρας.

Οι κινητοποιήσεις αυτές θα αποτελέσουν συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα που δίνουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, προκειμένου να πάρουν μια ανάσα και να συνεχίσουν να παράγουν και να ζουν από τη δουλειά τους. Για την οργάνωση των κινητοποιήσεων, τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Αγροτικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών σ’ όλη τη χώρα και θα οργανωθούν περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά για την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου.

Των συντονισμένων κινητοποιήσεων του Γενάρη θα προηγηθούν, αναδεικνύοντας και την αποφασιστικότητα των αγροτών, οι κινητοποιήσεις με τρακτέρ των αγροτών της Θεσσαλίας, που παλεύουν να μείνουν στον τόπο τους, έχοντας απέναντί τους ένα «ανίκανο» κράτος, που δεν προστατεύει τη ζωή του λαού από τα καιρικά φαινόμενα και στη συνέχεια τον εγκαταλείπει, επειδή έχει για ταβάνι τους «δημοσιονομικούς περιορισμούς» και τις «αντοχές της οικονομίας».

Σε αυτό το πλαίσιο οι αγρότες της Καρδίτσας που έχουν παρατάξει εκατοντάδες τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου θα επιδιώξουν να στήσουν μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο Ε65. Αντίστοιχα και οι αγρότες των παρακάρλιων χωριών του νομού Λάρισας προετοιμάζουν κινητοποίηση με τρακτέρ την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη, στον κόμβο Πλατυκάμπου. Κινητοποίηση με αγροτικά μηχανήματα θα γίνει την ίδια μέρα και στο Βόλο από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

Επιπλέον, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας θα συμμετάσχουν στην πανθεσσαλική κινητοποίηση που οργανώνουν Εργατικά Κέντρα, σωματεία, επιτροπές πλημμυροπαθών κι άλλοι μαζικοί φορείς, το Σάββατο 16 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, διεκδικώντας μεταξύ άλλων ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, αποζημιώσεις στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αναπλήρωση του εισοδήματός τους, πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση από το κράτος όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και αντιπροσωπείες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λάρισας και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

libre.gr