Στη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες συσκέψεις σε πολλά χωριά της Καρδίτσας, σε Φάρσαλα, Αγιά, Τύρναβο, Γαλήνη, Ελασσόνα του νομού Λάρισας, σε χωριά του νομού Τρικάλων και σε Ριζόμυλο, Ζαγορά, Μακρινίτσα Πηλίου, Κανάλια Φερών του νομού Μαγνησίας.

Στις συσκέψεις αυτές επιβεβαιώθηκε η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα επιβίωσης.

Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά πολλοί αγρότες, «τα τρακτέρ είναι η δύναμη μας, αυτό φοβούνται και με αυτά έχουμε αποσπάσει κατακτήσεις στο παρελθόν. Δεν υπάρχει περιθώριο να κάτσουμε στα σπίτια μας. Βγαίνουμε στους δρόμους για την επιβίωση μας».

Σε αυτό το πλαίσιο την Τετάρτη 24 Γενάρη, τα εκατοντάδες τρακτέρ που παραμένουν παραταγμένα σε δεκάδες χωριά της Καρδίτσας θα κινηθούν συντεταγμένα για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 προκειμένου να στηθεί μπλόκο στη 1 το μεσημέρι.

Στο μπλόκο αυτό αναμένεται να συμμετάσχουν και οι αγρότες των Φαρσάλων. Την Τετάρτη θα στηθεί μπλόκο και στον κόμβο Πλατυκάμπου από τους αγρότες του νομού Λάρισας.

Τρακτέρ βρίσκονται στους δρόμους του νομού Μαγνησίας και συγκεκριμένα σε Ριζόμυλο και Αλμυρό ενώ και στα Τρίκαλα, δεκάδες τρακτέρ βρίσκονται στην εθνική οδό Λάρισας - Τρικάλων στο ύψος του Ζάρκου.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από 902.gr)